Тринадесет фирми с оборот над 10 млн. лева от червено месо
От 195 компании в сектора 185 произвеждат свинско месо, 81 телешко и 23 агнешко
Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Продажбите на червено месо, произведено в България през 2014 г., се оценяват на над 557 млн. лева. Основен дял в тях има свинското с 500.5 млн. лева (89.8%). Говеждото е 36.3 млн. лева (6.5%), а овчето - 20.6 млн. лева (3.7%).
В сектора през миналата година са работили 195 компании - 185 произвеждат свинско месо, 81 и телешко/говеждо и 23 и агнешко/овче. На 25-те най-големи се падат 64% от общите обороти. Тринадесет фирми са реализирали годишен оборот от продажби на червено месо над 10 млн. лева. Зад граница са само 3% от общите продажби и те са на агнешко месо.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.