Половината свинско се продава на разфасовки и кайма
Сред 20-те най-големи компании само една се ограничава с чиста кланична дейност
Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Продажбите на свинско месо, произведено в България през 2014 г., се оценяват на 501 млн. лева. Те включват трупно месо (25%), разфасовки на едро - необезкостени бутове, плешки и пр. (15%), и разфасовки на дребно и кайма (54%). Останалото са субпродукти и сланина. Съдейки по данните, производството в тази категория все повече се измества към продукти с по-висока степен на преработка и съответно по-голяма добавена стойност. Преобладават продажбите на свежо месо. Делът на декларираното замразено месо е едва 6%. Дванадесетте най-големи компании генерират 59% от оборотите в сектора. Те може да бъдат систематизирани в няколко основни профила по степен на преработка.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.