Новият брой:
Какво се случва в държавата

Половината свинско се продава на разфасовки и кайма

Сред 20-те най-големи компании само една се ограничава с чиста кланична дейност

Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Продажбите на свинско месо, произведено в България през 2014 г., се оценяват на 501 млн. лева. Те включват трупно месо (25%), разфасовки на едро - необезкостени бутове, плешки и пр. (15%), и разфасовки на дребно и кайма (54%). Останалото са субпродукти и сланина. Съдейки по данните, производството в тази категория все повече се измества към продукти с по-висока степен на преработка и съответно по-голяма добавена стойност. Преобладават продажбите на свежо месо. Делът на декларираното замразено месо е едва 6%. Дванадесетте най-големи компании генерират 59% от оборотите в сектора. Те може да бъдат систематизирани в няколко основни профила по степен на преработка.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал