Новият брой:
Чудото на езика

Мнозина произвеждат телешко месо, но по малко

Десетте най-големи дружества правят 65% от продажбите в сегмента в стойност

Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Осемдесет и една фирми са декларирали, че произвеждат говеждо/телешко месо през 2014 г. в България. На десетте най-големи от тях се падат 65% от националното производство, което за миналата година се оценява на 36.33 млн. лева (6217.4 т). Регистриран е символичен износ на телешко за 0.45 млн. лева, но той е реализиран от фирма извън топ 10. Сред фирмите в класацията има както производители на колбаси, така и специализирани производители на месо. Продажбите им са в диапазона 4.2 млн. лева - 1 млн. лева. Осем от десетте фирми фигурираха и в класацията за 2013 г.

Най-големи продажби от телешко месо в страната през миналата година има ЕТ "Шенел – Шабан Шабан" от с. Прилепци, община Кърджали. От общите продажби на червено месо на търговеца, които са за 10.1 млн. лева, 41% се падат на телешкото месо – трупно, разфасовки на дребно и кайма. Това е с 16% повече, отколкото през 2013 г.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал