Топ 25 на компаниите за зеленчуци увеличават бизнеса си
Тенденцията на общия пазар е за спад на продажбите и износа


Ана Стоянова

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Статията е част от специалното издание на "Капитал" "Регал 500". Всички текстове по темата може да откриете тук.
Производството на преработени зеленчуци в България през 2017 г. е на стойност 192.9 млн. лева - с 6% по-малко, отколкото предишната година. От тези приходи 44% (85.4 млн. лева) са генерирани на външни пазари. Износът също намалява, но по-малко – с 3%. През 2017 г. зеленчуци в страната са преработвали 131 дружества, шест от които са дебютирали в тази дейност.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.