Топ 25 на компаниите за зеленчуци увеличават бизнеса си

Тенденцията на общия пазар е за спад на продажбите и износа

Shutterstcok    ©  Shutterstcok

Статията е част от специалното издание на "Капитал" "Регал 500". Всички текстове по темата може да откриете тук.

Производството на преработени зеленчуци в България през 2017 г. е на стойност 192.9 млн. лева - с 6% по-малко, отколкото предишната година. От тези приходи 44% (85.4 млн. лева) са генерирани на външни пазари. Износът също намалява, но по-малко – с 3%. През 2017 г. зеленчуци в страната са преработвали 131 дружества, шест от които са дебютирали в тази дейност.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал