Лариса Манастърли: Сивата икономика и корупцията пречат на инвеститорите

Директорът на ЕБВР за България пред "Капитал"

"Трябва да има национална стратегия, подкрепяна от действия, за връщане на хората в страната."
"Трябва да има национална стратегия, подкрепяна от действия, за връщане на хората в страната."
"Трябва да има национална стратегия, подкрепяна от действия, за връщане на хората в страната."    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
"Трябва да има национална стратегия, подкрепяна от действия, за връщане на хората в страната."    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Този текст е част от специалното издание на "Капитал" Сделките на годината. Всички текстове по темата може да откриете тук.

Визитка

Лариса Манастърли е директор на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за България от декември 2015 г., но кариерата й в международната финансова институция обхваща над 10 години. Работата й там започва през 2001 г., като първоначално е ангажирана с проекти във финансовия, инфраструктурния, селскостопанския и енергийния сектор. Тя изиграва ключова роля и в разработването и прилагането на специалните продукти и програми на ЕБВР за Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Киргизстан, Молдова, Монголия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан, като впоследствие е специално фокусирана върху Молдова, Украйна и Армения. През 2007 г. става част от екипа на Черноморската банка за търговия и развитие, където в продължение на пет години се занимава с транзакции във финансовия сектор, дялови инвестиции и инфраструктура в 11 държави от черноморския регион, сред които и България. В началото на 2012 г. се завръща в ЕБВР и оглавява дейността на банката в Киргизстан до назначението й начело на дейността в България.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал