🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Очертаване на икономическия курс

Следете тези индикатори, за да видите накъде се насочва икономическият растеж през 2021 г.

Никога в близкото минало не е имало толкова несигурност, надвиснала над глобалния растеж. И това не е само защото перспективите пред световната икономика през 2021 г. ще зависят от разпространението на вируса и пускането на ваксина. А е и защото не се знае колко точно трайни щети е нанесла пандемията със забавянето на икономическата активност, затварянето на фирми, оставянето на хора без работа. Пълният й ефект е замъглен от спешните и масирани правителствени интервенции за спасяване на компании и подкрепа на работници. Едва когато тази помощ бъде оттеглена, булото ще се вдигне. Точно както епидемиолозите трябваше да изучават вируса, докато той напредваше, така и икономистите трябва да преценяват икономическата му цена в движение.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал