От био- към натурално вино
Тенденцията за минимална намеса при винопроизводството достигна и до България
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Знаете ли каква е разликата между био- и биодинамично вино? А знаете ли какво е натурално вино? Не, не е точно това, което дядо ви прави, защото в домашната "изба" не може да се постигне нужното ниво на хигиена и стерилност, каквото може да си позволи истинска изба. Но и идеята не е твърде далечна.
Интересът към биопродуктите вече отдавна не е само мода или актуална тенденция, а по-скоро трайна среда, в която производителите рано или късно ще трябва да работят. Макар в България нещата да се случват по-бавно, вече и тук от няколко години се произвежда биовино, но за първа година тенденцията е надградена до най-нишовото и "бутиково" ниво - натурално вино.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
2 коментара
"уайнмейкъри" - "Журналиста", който е писал статията от що за неграмотник е ? Като напишеш с транскрипция чуждата дума на кирилица по значима статия ли става или по стойностна. От къде ги намирате подобни драскачи. И кои лозя не са органични освен тези които са изсъхнали тъй като не са живи. И дядо ви на село като не слага захар, ронка гроздето и отделя гнилите зърна и чака да ферментира прави чисто вино дето пишман разбирача му вика натурално, щото толкова разбира.
Тъкмо същото щях да пиша...'уайнмейкър' е такава дума, че ме отказа от статията веднага след като я срещнах...
Публикувано през m.capital.bg
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход