От био- към натурално вино

Тенденцията за минимална намеса при винопроизводството достигна и до България

Знаете ли каква е разликата между био- и биодинамично вино? А знаете ли какво е натурално вино? Не, не е точно това, което дядо ви прави, защото в домашната "изба" не може да се постигне нужното ниво на хигиена и стерилност, каквото може да си позволи истинска изба. Но и идеята не е твърде далечна.

Интересът към биопродуктите вече отдавна не е само мода или актуална тенденция, а по-скоро трайна среда, в която производителите рано или късно ще трябва да работят. Макар в  България нещата да се случват по-бавно, вече и тук от няколко години се произвежда биовино, но за първа година тенденцията е надградена до най-нишовото и "бутиково" ниво - натурално вино.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    jtk avatar :-|
    Йордан
    • - 7
    • + 13

    "уайнмейкъри" - "Журналиста", който е писал статията от що за неграмотник е ? Като напишеш с транскрипция чуждата дума на кирилица по значима статия ли става или по стойностна. От къде ги намирате подобни драскачи. И кои лозя не са органични освен тези които са изсъхнали тъй като не са живи. И дядо ви на село като не слага захар, ронка гроздето и отделя гнилите зърна и чака да ферментира прави чисто вино дето пишман разбирача му вика натурално, щото толкова разбира.

    Нередност?
  • 2
    medius avatar :-|
    medius
    • - 2
    • + 5

    Тъкмо същото щях да пиша...'уайнмейкър' е такава дума, че ме отказа от статията веднага след като я срещнах...

    Публикувано през m.capital.bg

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал