С мехурчета от Острова

Климатичните промени дават шанс на британските пенливи вина да намерят място сред най-добрите в света

 

Сега гроздето по британските земи е с по-висока захарност и повече киселини, което означава по-високо качество.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
9 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    qvb21311044 avatar :-|
    Алф
    • + 1

    Искам да опитам😉

    Нередност?
  • 2
    ss avatar :-P
    SS
    • + 6

    Абе и ние се мъчим с пенливите вина ама истинското шампанско е друга бира !

    Нередност?
  • 3
    angelboy8008 avatar :-|
    angelboy8008
    • - 1
    • + 13

    Английско вино е като български банани. Никой не ги е опитвал, някъде може и да съществуват, на теория са като боливийските и всички сме чували за тях, даже и двама са ги виждали.

    Нередност?
  • 4
    alexander_pelev avatar :-|
    Alexander Pelev
    • + 1

    Янсис е Джансис и е тя! :))

    Публикувано през m.capital.bg

    Нередност?
  • 5
    pavla avatar :-P
    ПАВЛА
    • - 2

    Не бих изневерила на френското, но би могло да се пробва.

    Нередност?
  • 6
    angelboy8008 avatar :-|
    angelboy8008

    Пазарен дял на английските вина - 0.25% от общия пазар на вино в страната;
    Източник: Wine Standard Branch (Агенция за хранителни стандарти), английски винопроизводители

    Общо взето ще изхарчиш половин туба бензин или повече пари за доставка онлайн, отколкото струва виното, за да го пробваш.

    Нередност?
  • 7
    townboy avatar :-P
    townboy
    • - 1
    • + 2

    Английско вино ха ха ха. This must be a joke ha ha ha.

    Нередност?
  • 8
    nikolay_uk avatar :-|
    Николов
    • + 1

    Англичаните са табиетлии и перфекционисти - като нищо може да направят и по-добро вино от нас. Въпрос на време. На добро време - а напоследък то става все по-добро.

    Изненадох се когато преди няколко години в едно от селата край Кеймбридж видях лозов масив. А в Кеймбридж дори не е най-топлото и сухо време - 100-150 километра на юг (напр. в Съри) климатът е осезаемо по-мек. Горе-долу на същата географска ширина като Съри е и долината на Рейн, където се е гледало вино от памтивека. Така, че успехът рано или късно ще дойде. Проблемът са високите разходи за производство, но ако успеят да заемат високия ценови сегмент и това не е чак толкова страшно.

    Нередност?
  • 9
    angelboy8008 avatar :-|
    angelboy8008
    • - 1

    До коментар [#8] от "Николай Николов":

    Английското грозде става единствено за...оцет.
    Ако ставаше за нещо, нямаше да вкарват от Испания или Ю.Африка.
    Иначе с разни химии може и да го докарат да прилича на грозде, щом с ягодите и ябълките си са успяли.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал