Кой предложи...

В този брой на "Капитал Здраве" ще прочетете кой предлага качествени услуги, иновации, лечение, стабилност, партньорско и най-вече човешко отношение.

Въпросите за това кой, какво и кого предлага напоследък остават без отговори. Независимо в коя сфера се поставят... Също както не е ясно кой предложи Делян Пеевски за директор на ДАНС, така не е и ясно кой точно предлага новите директори на болниците, критериите, по които здравната каса плаща лекарства или обрича някого на смърт. Без отговори в здравната система са и въпросите: кой предложи да си отиде директорът на Националния фонд за лечение на деца в чужбина, както и кой предлага да се връщат или не лекарствата, ваксините и парите за инвитро процедури от здравната каса в министерството. Не е ясно и кой предложи на клиниките да се плаща частично, кой предложи недостатъчния бюджет на здравната каса и защо няма кой да предложи ясен, прозрачен и траещ извън рамките на мандата процес на преструктуриране на сектора.

И понеже няма отговори, следващите въпроси ще валят - кой предложи линейките да са толкова малко, кой предложи да не се сключва договор с болницата Х не по критерий качество, смъртност, хабилитирани лица, дългогодишни специалисти, а по измислените в партийните кабинети точкови системи от типа "наш" – "ваш".

Прикачен файл


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал