Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Преди 100 години хората са приемали екологично чисти месо, млечни продукти и зеленчуци - собствено производство. Прабабите и прадядовците не познавали вегетарианството и никога не пропускали закуската, тъй като за тях първото хранене за деня било най-важното. Това отчита специално проучване на международната компания за поръчки на храна foodpanda, което проследява как се променят хранителните навици на различните поколения и какви храни са били консумирани в годините.
С годините динамичният модерен градски живот води до отваряне на все повече заведения, а предложенията в магазините стават многобройни. Храненията намаляват до две на ден, като масово се пропускат закуската и обядът. Най-предпочитани стават полуфабрикатите и тези храни, които не изискват много време за приготвяне. Обединяването на семейството е по-скоро около телевизора, отколкото около масата, а затлъстяването достига до епидемични нива.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.