Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Преди 100 години хората са приемали екологично чисти месо, млечни продукти и зеленчуци - собствено производство. Прабабите и прадядовците не познавали вегетарианството и никога не пропускали закуската, тъй като за тях първото хранене за деня било най-важното. Това отчита специално проучване на международната компания за поръчки на храна foodpanda, което проследява как се променят хранителните навици на различните поколения и какви храни са били консумирани в годините.
С годините динамичният модерен градски живот води до отваряне на все повече заведения, а предложенията в магазините стават многобройни. Храненията намаляват до две на ден, като масово се пропускат закуската и обядът. Най-предпочитани стават полуфабрикатите и тези храни, които не изискват много време за приготвяне. Обединяването на семейството е по-скоро около телевизора, отколкото около масата, а затлъстяването достига до епидемични нива.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.