

гл. ас. Магдалена Кондева-Бурдина, проф. Георги Момеков

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Пробиотиците (съгласно Световната здравна организация) се дефинират като "живи микроорганизми, които, приети в подходящо количество, влияят здравословно на приемащия ги организъм". Пробиотичните продукти обикновено се разработват на основата на млечнокисели бактерии и бифидобактерии, изолирани от стомашно-чревния тракт на човека, от растителен материал или от храни. Такива бактерии традиционно се използват в заквасени млечни продукти или хранителни добавки за подпомагане на ефективното функциониране на нашата храносмилателна система и регулиране на имунната ни система.
Възможният механизъм на действие на пробиотиците е свързан с:
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.