Миналото и бъдещето на пробиотиците

Универсален продукт от тази група не може да съществува

Миналото и бъдещето на пробиотиците
Миналото и бъдещето на пробиотиците
   ©  Капитал
   ©  Капитал

Пробиотиците (съгласно Световната здравна организация) се дефинират като "живи микроорганизми, които, приети в подходящо количество, влияят здравословно на приемащия ги организъм". Пробиотичните продукти обикновено се разработват на основата на млечнокисели бактерии и бифидобактерии, изолирани от стомашно-чревния тракт на човека, от растителен материал или от храни. Такива бактерии традиционно се използват в заквасени млечни продукти или хранителни добавки за подпомагане на ефективното функциониране на нашата храносмилателна система и регулиране на имунната ни система.

Възможният механизъм на действие на пробиотиците е свързан с:


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал