Вкусно или полезно? А може и двете

Пълномасленото мляко не е вредно, а за вегетарианците лошата новина е, че растителното желязо се усвоява в много по-малка степен, отколкото това с животински произход

Бисквити от биолимец, заведения за бързо хапване, в които се готви само със студено пресован зехтин, плодчета годжи-бери, домашна мусака, обезмаслено мляко, маргарин с ниско съдържание на мазнини, майонеза с фибри... Рекламите, които ни заливат с обещания за здравословно хранене, са безбройни и много изобретателни. Кое от всички тези неща обаче е наистина полезно и кое е само маркетингов трик? Дори и при изобилието от информация е трудно да се ориентираш, защото всяка компания производител вече не предлага просто продукт, предлага история, изследвания, проучвания, някои ангажират диетолози, финансират научни екипи. Аз лично винаги имам едно наум, когато производител на дадена храна или напитка ми обясни чрез "независимо" проучване колко полезни са неговите продукти.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал