🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

При лечение на грип пациентът често сам неглижира състоянието си

Д-р Магдалена Баймакова, д.м., специалист по инфекциозни болести във ВМА, пред "Капитал Здраве"

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

ВизиткаГл. ас. д-р Магдалена Баймакова, д.м., е лекар, специалист по инфекциозни болести в Първа клиника по инфекциозни болести, катедра "Инфекциозни болести" във Военномедицинска академия - София. Завършила Медицински университет – София, през 2008 г. с образователно-квалификационна степен магистър по специалността "Медицина". През декември 2013 г. придобива медицинска специалност "Инфекциозни болести" и права на специалист от 1 януари 2014 г. През февруари 2016 г. защитава дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен доктор по научна специалност "Инфекциозни болести". Д-р Баймакова има специализация по инфекциозни болести в Lausanne University Hospital (CHUV), Switzerland. Участвала е в множество международни курсове за следдипломно обучение в Австрия, Гърция, Швейцария, Италия и Франция. Тя е автор и съавтор на над 70 научни публикации в български и чужди научни списания. Изнесла е над 30 научни доклада на конференции и конгреси в България и чужбина.
Грипният вирус е изключително изменчив. Затова и противогрипната ваксина всеки зимен сезон е различна, именно заради тези генетични особености на вируса.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал