🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Болните със системен лупус вече получават терапия, която не се различава от световната практика

Доц. д-р Мариела Генева-Попова, дм, мзм, пред "Капитал Здраве"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Профил

Доц. д-р Мариела Генева-Попова, дм, мзм, е началник на Университетска клиника по ревматология, УМБАЛ "Свети Георги", гр. Пловдив. Завършила е медицина в Медицинския институт, Пловдив. В периода от 1995 до 1998 г. е докторант в Катедрата по инфекциозни болести, епидемиология, паразитология. От 1998 г. работи в Катедра по пропедевтика на вътрешни болести на Медицинския университет, гр. Пловдив, като преподавател, от 2014 г. е доцент към същата катедра. Магистър по здравен мениджмънт от 2011 г. Има защитени специалности: "Инфекциозни болести", "Вътрешни болести", "Ревматология" и професионална специализация "Приложна психология и психотерапия". Придобила е научно-образователна степен "Доктор" по медицина 1998 г. и 2014 г. Доц. Генева има над 150 публикации в български и международни списания, провела е специализации в Германия, Латвия, Испания, Русия. Член на Българското дружество по ревматология, Българското дружество по остеоартроза и остеопороза, Южнобългарското дружество по инфекциозни болести, СУБ, Американското дружество на жените в ревматологията.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал