Лъчелечението е основен метод в терапията на кожните тумори

Пациентите не са наясно, че тези карциноми се лекуват комплексно и често оперативното лечение има неоперативни алтернативи

   ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА

Профил

Д-р Иван Георгиев е специалист лъчетерапевт в Отделението по лъчелечение и радиохирургия, "Аджибадем Сити клиник онкологичен център – София" от юни 2016 г. Работил е в МБАЛ "Токуда", София, както и в СБАЛО ЕАД, София. Завършил е медицина през 1996 г. в Медицинския университет – София. Придобил е специалност по лъчелечение през 2002 г. Д-р Георгиев има клинични интереси в различни области на лъчелечението – високотехнологично лъчелечение с модулиран интензитет, в условията на контролирано дишане (тумори на бял дроб, медиастинум, рак на лявата млечна жлеза, тумори в черен дроб и в близост до диафрагмата и бъбреците), стереотактична радиохирургия, тумори на глава и шия, лъчетерапия и химиотерапия и др. Член е на eвропейската асоциация по терапевтична радиология и онкология (ESTRO), Европейската асоциация по медицинска онкология (ESMO), Гилдията на лъчетерапевтите в България, Българското научно дружество по медицинска онкология и други и е автор на множество публикации и участия в български и международни научни събития.

Туморите на кожата са едни от най-често срещаните в човешката патология, а честота им продължава да нараства през последното десетилетие. По данни на Националния раков регистър през 2015 г. новозаболелите пациенти са били над 5500 души, сравнено с 30-34 хил. новозаболели от рак през годината.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал