🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Лъчелечението е основен метод в терапията на кожните тумори

Пациентите не са наясно, че тези карциноми се лекуват комплексно и често оперативното лечение има неоперативни алтернативи

   ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Профил

Д-р Иван Георгиев е специалист лъчетерапевт в Отделението по лъчелечение и радиохирургия, "Аджибадем Сити клиник онкологичен център – София" от юни 2016 г. Работил е в МБАЛ "Токуда", София, както и в СБАЛО ЕАД, София. Завършил е медицина през 1996 г. в Медицинския университет – София. Придобил е специалност по лъчелечение през 2002 г. Д-р Георгиев има клинични интереси в различни области на лъчелечението – високотехнологично лъчелечение с модулиран интензитет, в условията на контролирано дишане (тумори на бял дроб, медиастинум, рак на лявата млечна жлеза, тумори в черен дроб и в близост до диафрагмата и бъбреците), стереотактична радиохирургия, тумори на глава и шия, лъчетерапия и химиотерапия и др. Член е на eвропейската асоциация по терапевтична радиология и онкология (ESTRO), Европейската асоциация по медицинска онкология (ESMO), Гилдията на лъчетерапевтите в България, Българското научно дружество по медицинска онкология и други и е автор на множество публикации и участия в български и международни научни събития.

Туморите на кожата са едни от най-често срещаните в човешката патология, а честота им продължава да нараства през последното десетилетие. По данни на Националния раков регистър през 2015 г. новозаболелите пациенти са били над 5500 души, сравнено с 30-34 хил. новозаболели от рак през годината.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал