Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Без съмнение току-що набраните плодове и зеленчуци са най-полезни. След тях се нареждат замразените, които се оказват много по-полезни от "прясна" продукция, престояла в складовете. Нещо повече – някои специалисти в консервния бранш твърдят, че замразените продукти са "по-свежи от свежите".
Индустрията, която преработва годишно около 140 хил. тона плодове и зеленчуци, отчете 50% спад в търсенето на традиционни консерви на вътрешния пазар през последните три години. В същото време интересът към замразени плодове и зеленчуци се увеличава. "Ако преди 10 години на пазара почти не се продаваха замразени продукти, сега техният дял е 40% от цялата консервна промишленост", посочва Константин Ламбрев, председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
1 коментар
Дано тази марка наистина да ползва зеленчуци родно производство, които да не са бъкани с нитрати
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.