От фермата до чинията
Между срещата на малките производители и клиентите им има много спънки, но при желание всички те са преодолими


Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Постепенно храна, вино и други напитки от малък производител започна да става синоним на нещо уникално, с по-високо качество и вкус, заради който си заслужава да платиш по-висока цена.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
В Италия има пътуващи пазари. Не знам дали самите производители се включват в тях, по-скоро едва ли. Вероятно ги дават на търговци, които имат строги ангажименти към хигиена и съхранение. Но се предлагат уникални сирена, салами и месни вкусотии, хлябове, като цените им не са под супермаркетните. Направили са си график, които се разлепва, и хората знаят кога точно ще е в тяхното градче. В рамките на един голям град като София могат да се движат между кварталите. Само общината да им определи терени и мисля, че ще имат голям успех.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.