От фермата до чинията

Между срещата на малките производители и клиентите им има много спънки, но при желание всички те са преодолими

За много малки производители директният достъп до потребителите е невъзможен. В същото време все повече стават хората, които са готови да платят повече за по-качествена храна
За много малки производители директният достъп до потребителите е невъзможен. В същото време все повече стават хората, които са готови да платят повече за по-качествена храна
За много малки производители директният достъп до потребителите е невъзможен. В същото време все повече стават хората, които са готови да платят повече за по-качествена храна    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
За много малки производители директният достъп до потребителите е невъзможен. В същото време все повече стават хората, които са готови да платят повече за по-качествена храна    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА

Постепенно храна, вино и други напитки от малък производител започна да става синоним на нещо уникално, с по-високо качество и вкус, заради който си заслужава да платиш по-висока цена.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    aleko avatar :-|
    aleko
    • - 2
    • + 6

    В Италия има пътуващи пазари. Не знам дали самите производители се включват в тях, по-скоро едва ли. Вероятно ги дават на търговци, които имат строги ангажименти към хигиена и съхранение. Но се предлагат уникални сирена, салами и месни вкусотии, хлябове, като цените им не са под супермаркетните. Направили са си график, които се разлепва, и хората знаят кога точно ще е в тяхното градче. В рамките на един голям град като София могат да се движат между кварталите. Само общината да им определи терени и мисля, че ще имат голям успех.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал