Животновъдството като хазарт
Историята на една животновъдна биоферма и как оцелява тя въпреки ограниченото търсене на сурово биомляко


"Ако подпомагането е за литър, няма да има производител, който да продава без фактура, защото фактически ще бъде субсидиран за всеки литър, който декларира. Така се изсветлява един сектор", казва Анатоли Георгиев, собственик и управител на биофермата за мляко "Лактан"
©
Цветелина Белутова
"Ако подпомагането е за литър, няма да има производител, който да продава без фактура, защото фактически ще бъде субсидиран за всеки литър, който декларира. Така се изсветлява един сектор", казва Анатоли Георгиев, собственик и управител на биофермата за мляко "Лактан"
©
Цветелина Белутова
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Този текст е част от специалното издание на Капитал Земеделие и Бизнес. Всички текстове по темата може да откриете тук
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове