На върха на фуражния бизнес

Как фамилната търговска компания "Вианд" се превърна в лидер в производството на храна за животни

Компанията произвежда всички видове фуражи, включително такива за охлюви и щрауси, като работи и по рецепта на клиента
Компанията произвежда всички видове фуражи, включително такива за охлюви и щрауси, като работи и по рецепта на клиента
Компанията произвежда всички видове фуражи, включително такива за охлюви и щрауси, като работи и по рецепта на клиента    ©  Капитал
Компанията произвежда всички видове фуражи, включително такива за охлюви и щрауси, като работи и по рецепта на клиента    ©  Капитал

Повече от 25 години на пазара, пет фуражни завода, собствени складово-силозни пространства, над 200 служители в България и Румъния и много желание за бъдещо развитие. Така накратко може да бъде описан производителят на фуражи "Вианд". Компанията е основана през 1992 г. като фамилен бизнес и през годините преминава през различни етапи на развитие. Скоро след създаването – през 1993 г., тя започва да работи съвместно с "Провими". По това време холандската компания е един от лидерите в производството на фуражи на глобално ниво. През 2010 г. "Вианд" откупува 50-процентовия дял на "Провими" и продължава развитието си като самостоятелно, независимо дружество. Партньорството с холандския гигант обаче има своя отпечатък върху компанията – добрите практики, научени от съвместната работа, се прилагат в компанията и до днес.

"Вианд" е един от малкото производители на фуражи, които работят пряко със специалисти по хранене на животните например. "Научихме, че печалбата не е единственото важно - от огромно значение е и да инвестираш в развитието на бизнеса", коментира главният изпълнителен директор на компанията Корнелия Харитонова.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал