🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Моментът за стратегически решения

Държави от ЕС влизат в активна фаза на подготовката за новия програмен период на Общата селскостопанска политика

Бюлетин: Агробизнес и финансиране от ЕС Агробизнес и финансиране от ЕС

Най-важното от сектора на агробизнеса и еврофинансирането за земеделието всеки месец във вашата поща

Темата накратко
  • В момента се изработват анализите, необходими за стратегическия план, който ще определи посоката за следващите години в сектора на земеделието.
  • Екологията, управлението на риска и местните общности са сред задължителните политики за всички.

Какво ще се случи след 2020 г. очаквано е стратегически най-важната тема, която засяга бизнеса по линия на Общата селскостопанска политика на ЕС. И тя е повод за много дискусии в последните две години. Още през 2017 г. Европейската комисия (EК) постави формално началото на новата дискусия, обявявайки няколко ключови промени, сред които по-индивидуален подход и насърчаване на екологични практики, по-ефективно използване на ресурсите, иновации и въвеждането на нови технологии, по-силно участие на младите хора в сектора, по-добро управление на риска в земеделието. А държавите, включително България, навлизат в най-активната фаза на подготовка. В момента се изготвят анализи, необходими за писането на т.нар. стратегически план, който трябва да очертае политиките и целите, които страната ще си постави за следващите седем години. От тях в голяма степен зависи и в каква посока ще тръгне секторът.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал