Необходими са спешни, незабавни действия за спасяването на НЕК

Георги Петров

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Предвид острата финансова криза в електроенергийния отрасъл, огромните междуфирмени задължения, които затрудняват дейността на всички дружества в енергийния сектор, са необходими спешни, незабавни действия за спасяването на НЕК.

В позицията си защитавам тезата, че без намеса на Държавата не е възможно намирането на разумно решение на проблемите в енергетиката, като съм отбелязъл, че при това става дума за прилагане на механизъм, а не за "наливане" на пари от държавния бюджет. Този механизъм във всички случаи следва да ползва добри европейски практики и да не нарушава установени регламенти. Нека си припомним, че редица държави предпиеха мерки за спасяване на техни структурни предприятия (например в САЩ осигуриха подкрепа по отношение на автомобилната промишленост), така че може да се заключи, че и в този случай могат и трябва да се приложат държавно подкрепени мерки.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал