🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Валентина Фиданова

Управител на "Стерна консулт"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Брекзит, насърчаване на заетостта и растежа, укрепване на сигурността, управлението на миграционните потоци, изменението на климата ще бъдат в основата на очакваните промени на Многогодишната финансова рамка на съюза. Намаляването на бюджета е пряко свързано с излизането на Обединеното кралство и ще наложи преструктуриране и намаляване на средствата за някои от политиките на ЕС за сметка на други нови приоритети. Очакванията са средствата за най-скъпата европейска политика ОСП да бъдат намалени за следващия програмен период, което ще е свързано с промени, които ще рефлектират върху целия сектор (55% от населението на ЕС) и ще засегнат почти 90% от територията на съюза. Задачата, която трябва да бъде решена за ОСП, е как с по-малко средства да бъдат постигнати по-високи резултати и задоволени завишените очаквания на европейските граждани.

Възможности ще се търсят при залагане на механизми свързани с по-голяма ефективност при изразходването на по-малкото средства, по-голяма гъвкавост и самостоятелност при управление на средствата на национално ниво, по-голям контрол при разходването на средствата, поощряване на трансфера и иновациите в селското стопанство и селските райони, по-малка бюрокрация и намаляване на регулаторната тежест на ОСП.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал