К: Бизнес | Таксита отново протестират срещу "Максим", още 96 млн. лв. за заеми за малки фирми

И още: Volvo Cars в търсене на 30 млрд. долара капитализация

   ©  Цветелина Белутова
Всяка делнична вечер "Капитал" обобщава най-важните бизнес и пазарни новини, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за днес:

Подбор от събитията в България, които имат значение, може да прочетете тук.

Най-важните световни събития - тук.

Таксиметров синдикат иска оставката на директора на "Автомобилна администрация" заради приложението "Максим"

Националният таксиметров синдикат иска оставката на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) Бойко Рановски. Официалната причина, която се посочва, е провал при опитите за ограничаване на нерегламентираните и незаконни превози. Това беше съобщено на пресконференция днес от председателя на синдиката Красимир Цветков. Според него от март тази година до момента всички междуведомствени мероприятия на полицията, ИААА, данъчните и т.н. са спрени от Рановски. Като основен проблем на таксиметровия синдикат се оформи руското приложение "Максим", което продължава да работи безпроблемно в 4 български града.

Фондът на фондовете кани банките да вземат гаранции за 96 млн. лв. за заеми за МСП

Те ще бъдат добавени към вече действащата програма "Възстановяване", към която бяха пренасочени 157.9 млн. лв. ресурс от други инструменти по ОП "Иновации и конкурентоспособност". Условията остават същите като досега и ФнФ ще поема до 50% от кредитния риск на банките по генерирания от тях портфейл от нови кредити за МСП. От програмата могат да се възползват фирми с поне тригодишна история, които да кандидатстват за финансиране до 3 млн. лв., но не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020 г. Досега програмата се осъществяваше през шест банки, като фонд мениджърът дава срок до 25 октомври на всички лицензирани да се включат.

Графика на деня

Спестяванията на домакинствата в еврозоната продължават да са високи, но темпът на спестяване намалява


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал