От много рукола глава не боли

Или как се промениха хранителните навици на българина след отварянето му към света

Първата дума, която ми идва наум веднага, е рукола. В един блог млад, заможен софиянец, представящ се като Ники Шефа, се възмущава: "Всичките мацки вече искат да ги храниш с патици, каперси и рукола... Кога станаха модерни тия работи, така и не разбрах - оня ден ми се намръщиха на печено пиле?! Какво му е на печеното пиле с червено вино, кажи ми?" Справедлив гняв. Да се чуди човек как така острият и леко горчив вкус на тези листа стана внезапно най-любим на определена прослойка от населението. И особено на дамската част от нея. Не че руколата е лоша, не. Много си е добра даже. Но защо все тя? Защо не бяла маруля или лоло росо? Или листа от глухарче? Или айсберг? Знам ли, просто мода...

Съществува като че ли


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове