План за инвестиции за Европа: ЕИФ и групата ПроКредит подписаха в Гърция първото споразумение за предоставяне на заеми за новаторски МСП в рамките на ЕСФИ

ПроКредит Банк
ПроКредит Банк
ПроКредит Банк    ©  ПроКредит Банк
ПроКредит Банк    ©  ПроКредит Банк

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и групата ПроКредит подписаха гаранционно споразумение за увеличаване на кредитирането за новаторските малки и средни предприятия (МСП) и малки дружества със средна капитализация в Гърция. Това става с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е в основата на Плана за инвестиции за Европа.

Съгласно новото споразумение през следващите две години групата ПроКредит ще осигури 20 млн. евро във вид на заеми за новаторски дружества в Гърция. Заемите ще бъдат гарантирани от ЕИФ по линия на инициативата InnovFin (Финансиране от ЕС за новатори) с финансовата подкрепа на Европейската комисия в рамките на програма "Хоризонт 2020". Подписаното днес споразумение ще даде възможност на групата ПроКредит да предостави допълнително финансиране за новаторски предприятия при благоприятни условия.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове