🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

моят перфектен уикенд

моят перфектен уикенд
моят перфектен уикенд
   ©  Цветелина Николаева
   ©  Цветелина Николаева

събота сутрин. Събуждам се и осъзнавам, че от може би месец това ще са първите ми два дни само за мен. Най-после и за мен заслужена почивка. Нямам ангажименти (или поне не такива, които да не могат да почакат), я направо да си изключа телефона, защото знам как разни досадници винаги успяват да развалят всичко. Два дни само за мен. Мога да си лежа безцелно пред телевизора, да пия кола и да ям шоколад до пръсване. Не, не, това е моят уикенд, не мога така с лека ръка да го пропилея. Трябва да измисля нещо. Нямам обаче идея какво, къде, с кого, колко. Всъщност за последното имам. Изваждам от чантата картата на моя „Отворен кредит“. В нея ме чакат едни около пет хиляди лева (на толкова определиха размера на кредита ми в банката съобразно доходите ми, иначе рамките са от 2000 до 8000 лева), които мога да изтегля от всеки един банкомат на ОББ в страната. А такива има доста. Значи, поне в това отношение мога да не се ограничавам. Това са си моите два дни и в тях всичко трябва да е перфектно. Докато си допивам дългото съботно кафе и чакам мъжа ми да се прибере от дългата съботна разходка на кучетата, се чудя къде да отидем. Иска ми се да е някъде не много надалеч, все пак имаме само два дни, а пък така, както се мотая, стават и по-малко. Обаче същевременно ми се иска и да е достатъчно далеч от столицата, а и да не е пренаселено с други хора, юрнали се към провинцията в последните що-годе слънчеви дни на есента. Някое сгушено селце, което обаче предлага достатъчно удобства и задължително сауна в хотела - искам да се поглезя. А защо да не отскочим до Банско? Не е много далеч, има достатъчно хотели, дори няма да е нужно да правя предварителна резервация, а вечерта в някоя от механите, до огъня с червено вино и банска капама, ммммм... здравословното хранене да си седи в София. Винаги съм харесвала Банско, но зимата винаги има толкова много хора, че ми се отщява. Сега със сигурност няма да е така, все пак сезонът още не е почнал. Чакай малко, сетих се още нещо. Влизам на www.ubb.bg и за мое голямо задоволство откривам, че в Банско има и банкомат на ОББ. Вече нямам търпение. Ето това му е хубавото на кредита - дава ми свободата да се вдига и да направя това, което искам. От мен се изисква само да намеря времето, което всъщност се оказва съвсем не лесно. Но когато го намеря, парите са ми на разположение - 24 часа, 7 дни в седмицата, независимо от колко точно имам нужда. До края на месеца трябва да върна минимум 3% от сумата (но не по-малко от 40 лв.), а лихвата се начислява само върху използваните от мен средства, не върху цялата сума. А тегленото от банкомата е без никакви такси.

Стига вече с тия сметки, че като гледам, си стана почти обяд, а имам толкова много неща да правя в Банско (още повече като знам, че има и банкомат на ОББ, мога да си спретна и един животоутвърждаващ шопинг). Натоварваме кучетата на колата и... към Банско и моят перфектен уикенд! L

БАНКОМАТИ НА ОББ

ОББ ЦУ - „Св. София“ №5 ОББ Св. София - „Св. София“ №7в близост до Вашингтон и Халите Аптека №7, пл. Света Неделя №5в близост до Вашингтон и Халите Диагн. ц-р БИОЧЕК „Екз. Йосиф“ №31в близост до „Вашингтон“ и Халите,
Оварас Солунска“ №25 и „Витоша“ ОББ Витоша - „Витоша“ №18 Парчевич №42 БТПП ОББ Фр.Нансен - „Фритьоф Нансен“ №9
ОББ Иван Вазов - „Витоша“ №99 Ц.Поща - Гурко №6 „Гр. Игнатиев“ №40, „Агресия“

Аптека 8, бул. „Раковски“ №153/ПОЛИГОН

„Технополис“ - „Младост 4“

Все още няма коментари
  • 1
    cwo1415180747381336 avatar :-|
    ANDON TCONKOV

    Ха ха ...и това ли е перфектния уикенд?По скоро прилича на реклама на банката.

    Нередност?
  • 2
    phaeton. avatar :-|
    Phaeton.

    Уж ни питат за кого ще гласуваме , пък се отваря перфектният уикенд ?

    Ко стаа ве, Дневник ?

    Нередност?
  • 3
    phaeton. avatar :-|
    Phaeton.

    Бежанската вълна към Гърция се превърна в криза с голям брой пристигащи от турския бряг хора. Няма места в лагерите по островите и започва транспортиране към вътрешността на страната.

    Правителството търси помощ от Евросъюза и е в постоянен контакт с еврокомисар Аврамопулос за овладяване на бежанския поток.

    С два кораба прехвърлиха 1500 мигранти и бежанци от Лесбос в Северна Гърция. Хиляда души настаниха в лагер близо до град Килкис. Видимо правителството е действало в отговор на бежанския натиск, защото в този лагер вече има други хиляда души. Контейнерите не достигат, поставиха и палатки.

    Първо реагира кметът на Килкис, а след това и жителите. Според тях липсват елементарни условия за живот в лагера. Това не е израз на ксенофобия, уточняват живеещите в района, а загриженост за вече 2 хиляди души, като повечето от тях са майки с деца.

    Правителството беше принудено за вземе спешни мерки и да въведе някакъв ред в приемането на мигрантите.

    След инцидентите в лагера Мория на остров Лесбос, нещата излязоха извън контрол. Ежедневни сблъсъци между самите мигранти, които често завършват с ранени и жертви. А в лагерите на островите се чака не с месеци, а понякога и повече от година за разглеждане на молбите за бежански статут. Много от мигрантите сами търсят път и връзка с трафиканти, за да напуснат Гърция.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал