Двама кандидат-шефове на "САПАРД" отиват на втори тур

Георги Желев има многостранни бизнес интереси. Някои от съдружниците му - и в сферата на селското стопанство.<br />
Георги Желев има многостранни бизнес интереси. Някои от съдружниците му - и в сферата на селското стопанство.<br />    ©  Асен Тонев
Георги Желев има многостранни бизнес интереси. Някои от съдружниците му - и в сферата на селското стопанство.<br />
Георги Желев има многостранни бизнес интереси. Някои от съдружниците му - и в сферата на селското стопанство.<br />    ©  Асен Тонев

Кандидатурите ще бъдат представени на вицепремиера Меглена Плугчиева и ще бъдат извършени съответните процедури, които да потвърдят способността им да боравят с поверителна информация, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. След изпълнението на тези процедури и получаването на информацията от тях, управителният съвет ще вземе решение за избора на кандидата, който да заеме позицията на заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”.

Георги Желев има юридическо и икономическо образование, специализирал е в областта на банковото дело и управлението на персонала. В периода 2003-2006 г. е бил изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Банка ДСК, както и председател на управителния съвет на Общозастрахователна компания „Гаранция”, животозастрахователна компания „Гаранция” и пенсионно-осигурителна компания „Родина”. Владее руски и английски език.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


6 коментара
 • 1
  itzoneff avatar :-|
  Ivaylo Tzoneff

  Е дай Боже наистина изборът за Заместник-директор на Фонда да бъде качествен! И двете кандидатури на пръв поглед изглеждат сериозни пък ако и работят след това като хората от нормалните държави - грешка няма да имат :)

 • 2
  Avatar :-|
  бургазлия

  Какъв банкер е Георги Желев? И какъв юрист? не ставайте смешни. Образованието му е ченге. Позаинтересувайте се от професионалния му път е ветоди и защо е "напуснат" от "Банка ДСК" ЕАД.

 • 3
  Avatar :-P
  още един бургазлия

  подкрепям предишния бургазлия
  от трън та на глог

 • 4
  Avatar :-|
  Swidetel

  Желев е ченге, бивш шеф на затвора в бургас, и после работил икономическа полиция. Когато беше шеф на клона на ДСК в Бургас, там цареше сталинизъм и гестаповщина, който не е сагласен с Желев да си ходи. Това ли е управление на персонала ха ха ха. В клона на всички ръководни длъжности бяха само ченгета или негови колеги от затвора. Голямо банкиране нали. Изгониха го от ДСК за корупция а сега пак му дадоха кацата с меда. Голям смях. Европа с мед ще ни намажа та и пари ще ни даде! Вервате ли?

 • 5
  Avatar :-|
  до свидетел

  Когато Желев беше шеф на ДСК в Бургас,клона беше на 1-во място в цялата страна.Когато стана шеф на на цялата банка,тя стана банката с най-висок ръст.Уволниха го, защото сезира собственика на банката за корупция в надзорния съвет.Същият надзорен съвет бе натирен 2 месеца по-късно от собственика,след като се доказа, че са пипали.Аз съм служител на ДСК и съм пряк свидетел на всичко това.
 • 6
  Avatar :-|
  бивш от дск

  Когато Желев беше шеф на ДСК в Бургас,клона беше на 1-во място в цялата страна по раздаване на кредити за строеж на хотели срещу тлъст дял във фирмата стопанисваща новоподстроения хотел.затова -" позаинтересувайте се от професионалния му път е ветоди и защо е "напуснат" от "Банка ДСК" ЕАД". а сина му е крупен хотелиер/че какво друго/


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал