Телевизионно състезание по ноти

Общо 15 са компаниите, подали документи за аналогови разрешителни в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Двама от тях ще получат правото да излъчват ефирно в София. Останалите свободни честоти в страната можете да видите на сайта на комисията.<br />

По предварителна информация на "Капитал" не всички от кандидатите са подали документи за няколко населени места - някои от тях кандидатстват за по една ефирна честота. КРС, на базата на Закона за електронните съобщения (ЗЕС), получи правото да издава аналогови разрешителни със срок до 2012 г., когато тв секторът трябва да се цифровизира изцяло.

Всъщност още на 10 април изтече срокът за обществено обсъждане на проекта на Правила за реда за издаване на разрешения аналогово излъчване на телевизионни сигнали, изработен от КРС. До 7 февруари пък бе крайния срок, в който кандидатите за ефир можеха да подават документи в далекосъобщителния регулатор. КРС още не е публикувал официалния списък с подалите заявления, но ние ви предлагаме списъка на 15-те кандиданти, изпратен този понеделник в Съвета за електронни медии (СЕМ), за да може регулаторът да се произнесе по тях и да провери дали имат валидни програмни лицензи. Това е задължително условие при кандидатстването за далекосъобщителен лиценз пред КРС.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове