Новият брой:
Служебната президентска република

Една достойна постъпка

Съдия Димитър Узунов в кабинета му в РС-Сандански<br />
Съдия Димитър Узунов в кабинета му в РС-Сандански<br />
Съдия Димитър Узунов в кабинета му в РС-Сандански<br />    ©  Надежда Чипева
Съдия Димитър Узунов в кабинета му в РС-Сандански<br />    ©  Надежда Чипева

Миналата седмицa, ВСС публикува доклад от който стана ясно, че с действията си като ръководител на БлОС, Аршинков създава сериозни съмнения за конфликт на интереси. Повече по темата може да видите тук.

Красимир Аршинков беше предложен за втори мандат от председателят на Софийския апелативен съд ген. Веселин Пенгезов, а Димитър Узунов се номинира сам.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
27 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  Avatar :-|
  от дарик благоевград
  • + 10

  ? - 01.02.2010 г. 11:36:37

  Днес, 01.02.2010г., единият от кандидатите за Председател на БОС, подаде молба за оттегляне от надпреварата във ВСС.
  НО НЕ ТОЗИ, КОГОТО ОЧАКВАХМЕ.
  Въпреки обстоятелството, че изправи на крака един полужив съд и че през годините единствен прояви смелост да се опълчи открито на мракобесното управление на героя на доклада, именно той се оттегля от конкурса.
  Дължим му уважение, както за това което направи днес, така и за това, че подобно на детето от приказката на братя Грим, посочи с пръст към Него и каза "Царят е гол".
  Сега въпросът е, ще спрат ли нападките, че световната конспирация срещу очернения е свързана с борба за тотално компрометирания му пост. Отговорът е не.
  Двамката "несраведливо" очернени /заедно с баджанака - отличник на БОС/ никога няма да разберат, че нещо може да се прави и без задни мисли, без брутално подпомагане на финансовия просперитет на фамилията, чрез некоректно толериране на съпругите, че има нещо много повече от това да стигнеш до някаква позиция и това е достойно да си вършиш управленческата си работа.
  Друг е въпроса, че в юридическата гилдия на всеки може да се намери недостатък и кристално чисти хора просто няма.
  Но това до голяма степен е свързано именно с фактта, че системата допусна алчни, тесногръди и самовлюбени хора да стават ръководители.
  Някой да е чул от очернения ръководител и една дума, относно разкаяние за това, че станахме нарицателни в негативен план и то на национално ниво, извинение за грозната ситуация, до която ни докара.
  Някой да е чул и нотка за признаване на поне грам негова вина. Не.А започвам да се съмнявам и че ще чуя.
  Една година това изчистване на името му идва в повече на всички. Още в началото на скандала по форумите му се даваха съвети да се оттегли.Но той не, та не. Аз ще намеря някой, който да ме предложи.
  А поантата още тогава беше изместена на друго място. Не беше в това, кое е основателно в нападките и кое не и ще се намери ли мераклия, който да го предложи за нов мандат.
  Важното беше друго. Безспорният факт, че неговата личност влече конфликти, че дори и без да иска толерира по-неопитните, защото са лесно манипулируеми, че конфликтът на интереси при него е налице, защото прекалено обича съпругата си, а не е редно адвокат да определя кои съдии са добри и кои са лоши.
  Въпреки едногодишното потъване, борбата за изчистването на името според него не е приключила.
  Г-н Председателю, тя приключи преди много време /още когато номинирахте началници по незнайно какви причини, когато кадрувахте дори и и извън съда, когато разделяхте съдиите целенасочено, когато не успяхте да контролирате личното над служебното и т.н./.
  Въпреки страха и политическите чадъри, след доклада на Комисията, едва ли дори и 5 % ще кажат, че не сте гол, а сте с фрак /т.е. Вашето управление бе успешно/.
  Молим Ви, оттеглете сам участието си в избора за ръководител на БОС.
  Историята Ви много прилича на Румяна Желевата.
  Не чакайте повече.
  Време е!!!

  Нередност?
 • 2
  Avatar :-|
  от дарик благоевград
  • - 1
  • + 6

  Тъпака... - 01.02.2010 г. 22:13:18

  Шефче,наздраве!Честит Трифон Зарезан!И на булкатаааа!Отвсекъде си хард.На шише, кило, канче и бурканче съм, но заден не давам.Слухтим и бдим за тебе. Еваларка ти правим!И тоя го отсвири.Яко копеуеее! Не го бавиш!Шефче, имам чувството, че всеки който се кандидатира за поста ти, ке го навреш в кучи г...з!И така требе!Какво искат?А че ти го създаде тоя БОС в сегашният му Европейски вид?
  Шефче, след като ги ловна за IP-ишките, що не прибегнеш към слушкане на телефони,разговори по кабинети,следене на срещи...Нема да посмеят да гъкнат, техната мама гражданска....
  Шефче, чух един, дето се прави на психар – можел да чете по физиономии и жестове!Та он вика, че си бил кат пусната в тенджера мисирка, кога обявили новината за оттеглянето на опоненто.Гледал си кат последно предизвестие!Бех запразнил, ама веднага вземах мерки – набих му канчето.Он ке те опростачва...,ке вика, че си ревал кат гладен бивол...гледал си тъпо и ти оредявала косата....Ама не всички са дорасли за твоя нов морал и съзнание.Щото си траеш-скромен и тих.С булчето и кумеца им давате да ви се катерят по главите!Разбирам защо се дразнят-караш ги да мислят, а те не могат кат тебе.Затва-фашлиф протокол, П.Кирчевия си назначавал,съдийка без стаж си вземал...все простотии.Бълват тва дето си закусвали.Даваш ми кураж и голема надежда от години насам.Говориш със собственият си глас по всички медий - нема кой друг да ги съчинява таквия.Ти кат материал не си за тез гадини, ама нейсе....
  Шефче, ела да пийнем..знаеш къде...кажи и на Ивката...Тук е тая блондинката...брюнетката...веч не знам ква е!Много съм фиркан.Мотика съм.От кеф!Опссс,Бачеватаааа!Надувам я!

  Нередност?
 • 3
  Avatar :-|
  пренос от дарик благовеград
  • + 10

  Петър Дошков - 01.02.2010 г. 13:28:34

  Ходът на Съдията Узунов е коректен и елегантен. Подтекстът е ясен: не може да се състезават недостойният с достойния Съдия. Конкурсът за БлОС се изроди по вина на Аршинков. ВСС неизбежно ще анулира конкурсната процедура. Трябва да се започне на чисто с нови кандидати в ново състезание. Разбира се, че ще се конкурират хора, които не са съвършени.
  Недопустимо е обаче качества, които и Съдията Узунов притежава, да се извличат по аргумент на обратното от негативните истинни констатации на ВСС за лошото управление на Аршинков в Окръжния съд. Съдията по Конституция е носител на нравствени и професионални качества, които Аршинков обори недопустимо и за себе си в БлОС.

  Нередност?
 • 4
  Avatar :-|
  пренос от дарик благоевград
  • + 6

  жалко - 01.02.2010 г. 13:33:34

  жалко, много жалко за всички съдии, които работят и спазват законите-УЗУНОВ беше най достойният кандидат измежду тях-БОС загуби,но РСС-спечели!

  Нередност?
 • 5
  Avatar :-|
  от дарик Благоевград
  • + 9

  достойнство - 01.02.2010 г. 23:36:25

  В публикацията в Капитал ми направи впечатление,че Узунов не само е отказал да оплюе Аршинков,но и не комантирал опонента си.А как постъпи председателя Аршинков с него? Плюеше го когато и както намери за добре.Даже образува цяло наказателно производство срещу него,за да го дисkредитиrа.И това ми било председател.Аршинкооов,Аршинков,не изпитваш срам,ние си те знаем,ама твойто граници няма...

  Някой в началото го нарече Робин Худ.

  Нередност?
 • 6
  Avatar :-|
  статистик
  • + 9

  Многоуважаваний г-н Босев, искам да доуточня, че коментарите в оня прословут форум не са 2500, а около 3100. И то след хвалбите на Аршинков още през март 2009г., че неговите компютърни спецове от съда???? следят денонощно кой пише, както и въпреки грандиозното досъдебно производство по виртуалната закана за убийство.
  Ако не бяха тесногръдите и полицейски напъни на Аршинков, спокойно цифрата от 5000 коментара би била достигната. А това си мисля, че е национален рекорд.

  Нередност?
 • abv
  • + 11

  Аршинков към пандиза с бодра крачка да поема!

  Нередност?
 • 8
  Avatar :-|
  заКон
  • + 11

  Има две форми на злоупотреба с магистратската власт:
  -за обогатяване (комбинациите адвокат-съдия; адвокат-прокурор);
  -за разчистване на сметки с личните врагове.
  От това, което чета за Аршинков, се вижда, че той практикува и двете форми на злоупотреба със съдийската власт. Особено ме отвращава втората форма, при която е използвал властта си за да разкрие адресите на хората пишещи в интернет-форумите. Съюзил се е с онази торба от прокуратурата- Бачева ли се казваше, и тя- мършата прокурорска- хоп дело образува. Толкова се стреснал и уплашил Аршинков от заканата с убийство, че чак му излязла пъпка на гъза. И прокурорската майна Бачева се заела да му изсмуче пъпката от съдийския задник. И Бачева и Аршинков и жена му са се осрали като карпатски вълци. Прокурорката също трябва да бъде наказана сурово- много добре знае, че при заканата трябва да е възникнал основателен страх у Аршинков, а такъв няма. С парите на данъкоплатците -лична вендета и отмъщение.

  Нередност?
 • 9
  Avatar :-P
  заКон
  • + 8

  Даже си мисля, че за да има "повод" за образуване на дело, Аршинков може сам да си е написал една закана в интернет форума, за да се позове на нея и да каже после на прокурорската мърша Бачева:
  - Бачеваааа! Ах, Бачева, така се уплаших да не ми падне керемида,респективно тухла на главата и да взема да умра! Ауууу, как основателно ме е страх....
  Вероятно Аршинков си е пуснал сам заканата срещу себе си през някое интернет кафене. Макар че като му гледам тъпата муцуна, едва ли има акъл да се сети за такава конспирация. Но ето подсказвам му идея:
  -Аршинков- тъпанарино, я си пиши и в този форум една анонимна закана, че да ни разкрият. Че тогава да видиш шамари. Мърляч жалък!

  Нередност?
 • 10
  Avatar :-?
  кадим кадии
  • + 3

  Бе, къде е този интересен форум? Да приложим опита и в други вилаети.

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал