На живо: ВСС избира председател на Благоевградския окръжен съд

9:35 Заседанието на ВСС започна

9:38 Започна изслушването на Красимир Аршинков. Той каза, че вместо да представи визията си за развитието на БлОС, ще трябва да коментира изводите на временната комисия.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
14 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  Avatar :-|
  NK
  • + 10

  Ееееее, разгеле! Можело значи и по съвест...

  Надявам се все по-често да имаме гражданско "пряко предаване" от центъра на събитията. Май ще се окаже добра форма на контрол.

  БРАВО, Росене!!!

  Нередност?
 • 2
  Avatar :-|
  ?
  • - 4

  Това Агенция "Фокус" ли е?

  Нередност?
 • 3
  Avatar :-|
  пренесено от форум на дарик благоевград
  • - 1
  • + 4

  #3  взех та Радке, взех та - 11.02.2010 г. 11:27:54


  Сенегалеца получи седем гласа доверие.
  Това показва, че тази Държава няма да се оправи никога.

  Според Радка Петрова, Красимир Аршинков е имал достойно поведение. За разлика от други кандидати, които са били излушвани, и представяли концепции заеквайки и мрънкащи: \"Лично уважавам позицията му да дойде да защити доброото си име.\" Това било въжно, защото той щял да остане в системата и щял да се издига.

  Радке, Радке, той колко може да говори ако знаеш. Той може да изчисти и името на Саддам Хюсеин, ако му дадете думата.
  От къде Радке решихте, че този задължително трябва да се издига. Къде го пише, с какво това е задължително. Защо трябва да вярвам на Радка Петрова - прокурорката, която не е стъпила в БОС, а не на нарочната Комисия състояща се от съдии, която на място е проверила работата на Аршинков.
  Този трябва да гледа дела, защото почва да закърнява и никога повече да не припари до ръководен пост...Това не знаел, друго не знаел. Е как да знае, като не е стъпил на място да решава реални проблеми.
  Какво прави по селските водопроводи, вместо да попита колегите какви са им проблемите и да помогне за решаването им.
  Кога е направил открит дебат за неговото управление, та да си кажем открито нещата в очите, вместо по форумите.
  Пет години позьорщина и политиканство. От къде му дойдоха тези седем гласа. От пет години подлагане, от там.
  И този Груев и той. Сагата с избора на председател на БлОС за някои започнала преди един-два месеца, но за него е започнала преди близо година, "Доста сериозна артилерийска подготовка имаше тази сага." Е къде бяхте Вие г-н Груев през този една година, та да си изясните сагата. Защо не дойдохте до Благоевград да се съберат колегите и да дадете думата, на който иска. И сагата нямаше да бъде такава. Заради такива като Вас, проблема ескалира, а не се реши по-рано.
  Защо не го посъветвахте по-рано да се оттегли, за да не стига до там. Така е лесно в ресторант "Чепишев" в София с генерала и сенегалеца, на белите покривки, двамата да Ви говорят за световни конспирации. Като Ви е проблемен региона, защо не го посетит Кажете г-н Председател на ВКС.
  Не отчайвайте хората, г-н Груев. Защото този, който говори много хубаво, е олицетворение на основните проблеми на съдебната система, който Вие целенасочено премълчавате.
  Като са толкова черни враговете на Аршинков що не им проверите работата, ако са административни ръководите организацията им и тогава, се изказвайте за саги, приказки и подобни.
  Елаге при народа, за да не идва народа при Вас.

  Нередност?
 • 4
  Avatar :-|
  пренесено от форума на дарик благоевград
  • + 6  т - 11.02.2010 г. 12:41:27


  Не случайно близките на Аршинков съдийки и бивши колежки и приятелки на жена му - Бикова, Топалова, Бакалова и Бельова, издадоха няколко стотин съдебни акта в полза на богатите клиенти на Аршинкови. Апелираме ВСС да започне разследване и на лобистите на Аршинков и най-вече на Апелативния съдия Пенгезов, който въпреки унищожителния доклад на ВСС продължава да лобира всячески за избирането на Аршинков. Призоваваме прокуратурата и НАП незабавно да проверят доходите и имуществото на роднинското каре Аршинков - Аршинкова - Харамлийски - Харамлийска, за да се убедят, че в Окръжен съд Благоевград огромна част от правораздаването е било заменено със скъпо правопродаване, заявяват още от РЗС.

  Нередност?
 • 5
  Avatar :-|
  С известна доза разочаровани...!
  • + 11

  Поздравления за журналиста Босев, това е професионалист от друго измерение, от бъдещето , всички негови колеги трябва да се учат от този човек !ПОЗДРАВЛЕНИЯ и на 6-та висши магистрати, които смело са изразили позицията си в подкрепа на обективни факти и безспорна статистика, материализирани върху повече от 50 страници Доклад на едни от най-уважаваните съдии в държавата, които са и преподаватели на магистратите в Националният институт по правосъдие.Как може, Дами и Господа, въздържали се, по този начин да неглижирате първият в историята на ВСС професионален и задълбочен труд по проблеми, за които хората са се принудили да пускат десетки анонимни сигнали години наред, медиите са се опитвали да онагледяват в десетки статии, колективите са разкъсвани от конфликти и интриги, а местните адвокати са били поставени в унизителна ситуация на безпомощтност по делата на клиентите си заради техен колега?!Как може да не подркепите открито своите колеги, нима този Доклад не бе достатъчен за да формира във вас адекватно и достатъчно убеждението, че явление като Аршинков не може да бъде начело на съд , в която и да е част на България??Срамота!Ами Г-н Груев, който щеше да се изкаже и вземе становище по проблема именно днес,след като изводите от доклада били категорични, тогава защо и Вашето становище не беше такова, Г-н Груев?Как може да запазите неутралитет при тези очеизвадни факти и статистика?Какви артилерии, какви саги, как може така да обиждате хората, които са толкова уязвими именно заради ръководната позиция на един съпруг на адвокат на ответната страна по споровете им??А какво да кажем за останалите 7 подкрепили Аршинков за нов мандат, начело с Радка Петрова-прокурорката-това ли ви е стратегията за реформа и развитие на съдебната система Дами и Господа или и вие мислите, че вашите собствени колеги от ВСС са излъгали и изманипулирали обществото, както ги оклевети Кандидат-председателят?Всъщност , вие какво точно подкрепихте и за какво точно гласувахте-за по.-доброто бъдеще на съдилищата ли, за решаване на проблемите ли в този регион, в полза на поставените в неравнопоставено положение в храма на темида хора ли или за продължаване поддържането на "прекрасната работна атмосфера "в съдебните палати???

  Нередност?
 • 6
  Avatar :-|
  ?
  • - 8

  Само аз ли си мисля, че това се прави от стажанти във "Фокус"?

  Не знам дали е много културно сам да си хвалиш "журналистическия проект"?????

  Нередност?
 • 7
  Avatar :-|
  ЕХХХХХХ
  • + 1

  завистта дебне зад всеки ъгъл, във всеки бранш, ама сте смешни с тези стажантки!хайде по-сериозно!

  Нередност?
 • 8
  Avatar :-|
  пренесено от дарик радио благоевград.

  ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!! - 11.02.2010 г. 23:26:19
  И от мен едно голямо Браво на комисията по доклада във ВСС и ПОКЛОН пред вас принципни и честни членове на ВСС, които категорично дадохте вота си за спиране на един болен кариеризъм, пагубен за няколко съдилища в Югозапада!!!ВСИЧКО ДОБРО И ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ЗАДЕТО ВЪРНАХТЕ НАДЕЖДАТА В ТОЗИ СЪДЕБЕН РАЙОН!!!

  Нередност?
 • 9
  Avatar :-|
  пренесено от фоорум на дарик радио благоевград
  • + 4

  адвокат - 11.02.2010 г. 22:47:19  Не крия че съм пристрастен. Михаела Аршинкова ми открадна десетки клиенти. Казват ми хората, които са ме наели "Извинявай, но да сме сигурни, че ще спечелим делото, ми казаха да вземем Аршинкова". И това се случваше клиент след клиент, а през последните две години, много често. Оказа се,че и при други колеги е така.
  Днес вярата ми е на път да се завърне. Но чакам следващите действия. Аршинкова няма да се предаде. Казвам Аршинкова умишлено защото тя е човекът, който "бута" Аршинков към заколениие.Тук е мястото да отбележа, че ако не беше куража на председателя на РС Сандански, Аршинков отдавна да бе назначен. Димитър Узунов или Робин Худ, както му викаме, предизвика с поведението си още по-голямо уважение. Ходът му да се оттегли показа по красноречив начин умопомрачението на Аршинкови и в значителна степен разкри болната амбиция и лют карираеризъм на Краси Аршинков.
  Статуквото в БлРС също е за разбиване.
  Смятам,че "преболедуването" е задължително.

  Нередност?
 • 10
  Avatar :-|
  пренесено от форума на дарик благоевград
  • + 2


  Тъпака... - 11.02.2010 г. 22:54:37
  Шефче, съсипан съм.Гъдьо не излиза изпод леглото – пиян е кат тарба.От мъка – такава една неописуема....Когато разбрах новината посърнах, особено кога Радка кажа, че ке се издигаш.И азе подкарах Гъдьовата бутилка.Шефче,знам, че си юрист и ръководител от изключително високо ниво и естествено не можеш да се побереш в БОС. Фундаменталните ти познания, богатия ти съдийски и управленчески опит, безбройните ти лични контакти и високите личностни качества(и тези на булчето)ще допринесат за назначаването ти на високи постове в София.Аз лично ще страдам,че г-н Аршинков няма да е тук сред нас...но в София магистратурата е жизненоважна за утрешния ден.Така, че ще се преборя с този труден момент, защото... такава е съдбата на борците!  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал