Продукти за 4 порции
- 80 г майонеза
- 2 с. л. кетчуп
- 1 ч. л. лимонов сок
- 2 с. л. портокалов сок
- сол, табаско
- 200 г замразени коктейлни скариди
- 2 големи, добре узрели праскови
- 1 маруля
- копър
- 4 минидоматчета
- 4 филии тост
Приготвяне
Разбърквам майонезата с кетчупа и с цитрусовите сокове и подправям със сол и табаско. Добавям размразените скариди и разбърквам всичко внимателно.
От измитата маруля поставям 2-3 листа върху стъклена чиния, върху тях половин обелена праскова с облото надолу и заливам с четвърт от скаридите в коктейлния сос. Гарнирам с разрязаното на две доматче и клонче копър. Сервирам като студено предястие на изискана вечеря с препечена филия тост, разрязана по диагонал.
Продукти за 4 порции
- 80 г майонеза
- 2 с. л. кетчуп
- 1 ч. л. лимонов сок
- 2 с. л. портокалов сок
- сол, табаско
- 200 г замразени коктейлни скариди
- 2 големи, добре узрели праскови
- 1 маруля
- копър
- 4 минидоматчета
- 4 филии тост
0 коментара