Фламбиран ананас
17 Нови
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Фламбиран ананас

Фламбиран ананас

2058 прочитания

Продукти за 4 порции:

  • 4 шайби ананас от консерва
  • 60 г захар
  • сока от един портокал
  • 30 г масло
  • 40 г бренди
  • 20 г кюрасо
  • 4 топки сладолед

Приготвяне:

Загрявам маслото в тигана, добавям захарта и я карамелизирам. Добавям портокаловия сок и варя 1-2 мин, докато се посгъсти. Добавям шайбите ананас и ги сгорещявам от двете им страни. Сипвам алкохола и фламбирам, като ползвам кибрит, а не запалка. Сервирам ананаса в затоплени чинии, заливам с малко сос от тигана и слагам по една топка сладолед с подходящ вкус (например орехов, ванилов, бананов, карамел и др.)


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK