Гъби със заквасена сметана
21 Нови
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Гъби със заквасена сметана

Гъби със заквасена сметана

11240 прочитания

Продукти за 4 порции:

  • 1 кг гъби (печурки, пачи крак, манатарки и др.)
  • 1 глава лук
  • 60 г масло
  • 250 г заквасена сметана
  • сол, пипер
  • 1/2 връзка магданоз

Приготвяне:

Гъбите почиствам с четчица и влажна кърпа, в никакъв случай не мия с вода (ако са много кални, въобще не ги купувам). Изрязвам загнилите места и основата на пънчетата и нарязвам гъбите. Запържвам на ситно нарязания лук в маслото, добавям гъбите и задушавам около 15 мин на среден огън. Добавям сметаната, подправям със сол и пипер. След като кипне, дръпвам от огъня и добавям на ситно нарязания магданоз. Сервирам веднага като топло предястие или самостоятелно ястие с повечко хляб за топене.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK