Гъбите почиствам с четчица и влажна кърпа, в никакъв случай не мия с вода (ако са много кални, въобще не ги купувам). Изрязвам загнилите места и основата на пънчетата и нарязвам гъбите. Запържвам на ситно нарязания лук в маслото, добавям гъбите и задушавам около 15 мин на среден огън. Добавям сметаната, подправям със сол и пипер. След като кипне, дръпвам от огъня и добавям на ситно нарязания магданоз. Сервирам веднага като топло предястие или самостоятелно ястие с повечко хляб за топене.
Продукти за 4 порции:
- 1 кг гъби (печурки, пачи крак, манатарки и др.)
- 1 глава лук
- 60 г масло
- 250 г заквасена сметана
- сол, пипер
- 1/2 връзка магданоз
0 коментара