Царевична салата с пилешки дробчета
12 Нови
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Царевична салата с пилешки дробчета

Царевична салата с пилешки дробчета

496 прочитания

Продукти за 4 порции:

  • 1 маруля или друга по вид салата, с които пазарът вече е наситен
  • 1/2 връзка пресен лук
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 2 с.л. соево олио
  • 1 с.л. пилешки бульон
  • сол, пипер
  • 200 г царевични зърна (варени)
  • 200 г пилешки дробчета
  • 10 г масло

Приготвяне:

От салатата изхвърлям външните поувехнали листа, останалите отделям от кочана и измивам обилно с вода. Пресния лук нарязвам на тънки колелца. В една купичка разбърквам до хомогенна смес оцет, сол, пипер, олио и бульон.

Накрая добавям лука към заливката. Отцедените царевични зърна мариновам в част от заливката и разпределям по средата на чиниите. Отцедените листа салата топвам в останалата заливка и нареждам красиво около царевицата. Пилешките дробчета, които щателно съм проверил за остатъци от жлъчка, изпържвам в масло на среден огън и подправям със сол и пипер. Разпределям изпържените дробчета върху царевицата, поръсвам останалата заливка отгоре и сервирам веднага.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK