Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
6 ное 1999, 0:00, 597 прочитания

Зеленчукова супа с майоран

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Продукти за 4 порции:

  • 1 морков
  • 1 глава целина
  • 1 стрък праз
  • 1 картоф
  • 1/2 глава лук
  • 1 стрък майоран или 1 ч.л. сух майоран
  • 10 г масло
  • 1 скилидка чесън
  • 500 г бульон
  • 2 с.л. сметана
  • сол, пипер
  • индийско орехче

Приготвяне:
Моркова, целината и праза измивам, обелвам и нарязвам на тънки шайби. Крайното количество трябва да е около 200 г. Картофа и лука обелвам и нарязвам също така на тънки шайби. Задушавам зеленчука заедно с чесъна в маслото на тих огън и добавям бульон, колкото да покрие зеленчука. Варя на тих огън похлупено, докато омекне зеленчукът.
Пюрирам всичко с миксер и добавям от останалия бульон до получаването на нужната гъстота.
Добавям сметаната, кипвам, подправям със сол, пипер и индийско орехче.
Сервирам супата гореща в топли супени чинии или супени чаши, поръсена с цели листенца майоран.
Ако използвам сух майоран, го добавям малко преди миксирането на супата.
Ако не съм на диета, поръсвам на супата обилно прясно изпържени крутончета хляб.

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Прокълнатите крале

29 мар 2003, 11406 прочитания

Мрачният швейцарец

29 мар 2003, 7112 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Капител" Затваряне
Октомври, тоест джазът

Още от Капитал
Млякото и яйцата ще са след 30 минути на вратата ви

Заради коронавируса онлайн търговията с бързооборотни стоки преживява страхотен бум в цял свят

Софийският адрес за френски макарони

Chez Fefe е първият специализиран бутик, който приготвя традиционния десерт

Дефектните мерки

След края на извънредното положение бизнесът оцелява много повече на мускули и в по-малка степен заради подкрепа от държавата

Магистрала без правила

"Хемус" вече се строи и планът на властта е да бъде готова след четири години. Цената обаче е заобикаляне на законите и непрозрачно харчене на милиарди левове

Домът, моят приятел

Виртуална изложба представя погледа на тридесет фотографи към дома като "жив организъм"

20 въпроса: Мартин Михайлов

Михайлов стои зад две от заведенията, които бяха (отново ще бъдат?) обичайна част от нощните походи в София

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10