Пиката от телешко месо върху доматен сос
23 Нови
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Пиката от телешко месо върху доматен сос

Пиката от телешко месо върху доматен сос

2447 прочитания

Продукти:

  • 4 домата (консерва)
  • 1/2 глава лук
  • 1 стрък босилек или 1 щипка сушен
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • сол, пипер, захар
  • 6 медальона от телешко бон- или контрафиле по 50 г
  • 1 яйце
  • 2 с.л. настърган пармезан
  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • 15 г масло

Приготвяне:

Запържвам на слаб огън ситно нарязания лук и чесън в зехтина. Добавям едро нарязаните домати и задушавам похлупено с капак около 10-15 мин. Подправям със сол, пипер и захар. Готовият сок миксирам и прецеждам.

Медальоните начуквам с обърнат настрани сатър на тънко. Разбивам яйцето с пармезана до хомогенна смес. Овалвам шницелчетата в брашно, отупвам ги, потапям ги в яйцето с пармезана и ги пържа в маслото и зехтина на среден огън до златисто-кафяво. Сервирам месото, залято наполовина с горещия доматен сос и спагети.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK