Бижуто като кулинарно удоволствие

Сладките накити на Николай Сърдъмов се котират и в Европа

“Могат да се носят. Могат и да се ядат, разказва за своите захарни бижута Николай Сърдъмов. Технологията е трудна за непрофесионалист в захарта, но за втората колекция вече се бях ошлайфал и успявах да овладея материала.”

Той е учил “Металопластика” в средното училище за приложни изкуства в София, а през 2000 завършва “Педагогика на изкуството” в СУ. Още след гимназията с две съученички правят ателие за бижута, учат се взаимно, усъвършенстват “занаята” и технологиите. Помагали са им със съвети доста колеги, получават много списания от чужбина и следят тенденциите в бижутата по света. “Като правя изложби зад граница, това много ми помага да си сверя часовника”, допълва художникът.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове