ИСТАНБУЛ: 1001 начина да преядеш

Да преядеш в Истанбул не е никакво предизвикателство. Да си кажем истината - много по-трудно е да го избегнеш. Продавачи на топъл, посипан със сусам симид обикалят с големи кръгли табли на главите улиците, минувачи разнасят хрупкави сиропирани тулумбички, купени от малките колички с витринки по тротоарите, по моста Галата зяпачи хрупат лешници, печени с черупките, докато наблюдават бавния риболов, прекъсван от преминаващи през Златния рог корабчета.

По пешеходната улица "Истиклал" всяка трета витрина е на кафене, всяка четвърта - на сладкарница, чийто асортимент започва от шоколадов крем и завършва с десерт с пилешко месо.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал