ОББ понижава лихвените проценти за всички свои клиенти със съществуващи ипотечни кредити. Ще важат промоционалните нива, които са в сила от края на септември - 5.9% фиксирана лихва за първите три години за кредити в евро и 8.5% годишно за останалия срок на кредита. За левовите заеми лихвените нива са съответно 5.9% за първата година и 8.75% за останалия период. Прехвърлянето на по-ниските нива ще стане безплатно. Банката кани всички свои клиенти да посетят обслужващите ги клонове.


До края на годината Пощенска банка предлага бърз кредит за повишаване на енергийната ефективност при промоционални условия. Кредитите се отпускат без такса за разглеждане на документите, такса от 0.75% и лихва от 11.9%. Максималният размер на отпусканите суми е 15 хил. лева за срок до пет години. Заемите са намаляването на консумацията на електроенергия чрез битови подобрения - дограми, изолации, слънчеви водонагреватели, газови котли и др.


Прокредит банк предлага две нови услуги - „Автоматично плащане на битови сметки“ и „ Фиксирани плащания“. Чрез абониране за първата клиентите ще погасяват задълженията си за ток, телефон, парно и мобилни телефони по банков път. Всички плащания независимо от техния брой, както и транзакциите на банкомати и ПОС терминали са безплатни. За да се възползват обаче, клиентите трябва да имат дебитна карта с месечна такса за обслужване два лева и да получават информация чрез имейл или SMS съответно на цена 0.05 лв. и 0.10 лв. за съобщение. Услугата „Фиксирани плащания“ представлява автоматично погасяване на задължения с фиксиран размер - наеми, лизингови вноски, СОТ и др. Цената за междубанкови преводи е 0.50 лв. на транзакция, а за вътрешнобанкови - безплатно.


Търговска банка „Алианц България“ предлага на клиентите си с дебитни и кредитни карти застраховка „Сейф КАРД“. Тя осигурява защита при неправомерно използване, загуба или кражба на банковата карта, както и при откраднати или изгубени заедно с нея документи и ключове. На клиента се възстановяват разходите за преиздаване на лична карта, шофьорска книжка и паспорт, както и за изработка на нови ключове за дома, колата или банков сейф в банка „Алианц България“. Клиентите сами избират застрахователната сума. Ако клиентът предпочете покритие в размер на 1560 лв. (1200 лв. финансови загуби при неправомерно теглене от картата, 60 лв. за възстановяване на документи и 300 лв. за нови ключове), годишната му полица струва 15.60 лв.


„Луфтханза“ вече ще лети от София до Франкфурт (и обратно) по два пъти на ден. Вторият полет е следобеден и стартира със зимното разписание от 30 октомври. От тази дата авиокомпанията открива и нова линия от София до Дюселдорф (всеки ден без събота). „Луфтханза“ запазва и трите си полета на ден до Мюнхен. След като „Луфтханза“ придоби Swiss, пътниците, натрупали точки по програмата за лоялни клиенти Swiss travel club, могат да ги добавят към точките си в аналогичната програма на „Луфтханза“ Miles and more. Зимното разписание на авиокомпанията предлага 181 дестинации в 76 държави.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал