Яйца в доматено гнездо
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Яйца в доматено гнездо

Яйца в доматено гнездо

693 прочитания

Продукти за 4 порции:
8 средно големи домата
8 яйца
50 г заквасена сметана
80 г настърган кашкавал
2 с.л. зехтин
100 г кубчета от шунка
3 стръка пресен лук на ситно
1 ч.л. магданоз на ситно
сол, пипер
Приготвяне:
На измитите домати им изрязвам малко капаче откъм страната на дръжката. Изваждам семчестата им част през отвора с чаена лъжичка. Поръсвам вътрешността на доматите със сол и пипер. Отделям жълтъците на яйцата и слагам по един в домат. Белтъците разбърквам със заквасената сметана и настъргания кашкавал, подправям ги с малко сол и сипвам сместа в доматите.
В малка тавичка запържвам шунката и лука в зехтина до златистокафяво, добавям виното, подреждам отгоре доматите и пека в предварително затоплена на 180 градуса фурна за около 10-15 мин.
Сервирам по два домата в порция, поръсени с лука и шунката от тавичката и магданоз.

Една порция съдържа: калории: 453

  • белтъчини: 24 г
  • мазнини: 34 г
  • въглехидрати: 6 г

  • Продукти за 4 порции:
    8 средно големи домата
    8 яйца
    50 г заквасена сметана
    80 г настърган кашкавал
    2 с.л. зехтин
    100 г кубчета от шунка
    3 стръка пресен лук на ситно
    1 ч.л. магданоз на ситно
    сол, пипер
    Приготвяне:
    На измитите домати им изрязвам малко капаче откъм страната на дръжката. Изваждам семчестата им част през отвора с чаена лъжичка. Поръсвам вътрешността на доматите със сол и пипер. Отделям жълтъците на яйцата и слагам по един в домат. Белтъците разбърквам със заквасената сметана и настъргания кашкавал, подправям ги с малко сол и сипвам сместа в доматите.
    В малка тавичка запържвам шунката и лука в зехтина до златистокафяво, добавям виното, подреждам отгоре доматите и пека в предварително затоплена на 180 градуса фурна за около 10-15 мин.
    Сервирам по два домата в порция, поръсени с лука и шунката от тавичката и магданоз.

    Една порция съдържа: калории: 453

  • белтъчини: 24 г
  • мазнини: 34 г
  • въглехидрати: 6 г


    Благодарим ви, че четете Капитал!

    Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
    Влезте в профила си
    Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
    Вижте абонаментните планове

  • 0 коментара

    Нов коментар

    За да публикувате коментари,
    трябва да сте регистриран потребител.


    Вход

    Още от Капитал

    Рамекен от Швейцария

    Рамекен от Швейцария

    С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK