С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
14 авг 1999, 0:00, 625 прочитания

Яйца в доматено гнездо

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Продукти за 4 порции:
8 средно големи домата
8 яйца
50 г заквасена сметана
80 г настърган кашкавал
2 с.л. зехтин
100 г кубчета от шунка
3 стръка пресен лук на ситно
1 ч.л. магданоз на ситно
сол, пипер
Приготвяне:
На измитите домати им изрязвам малко капаче откъм страната на дръжката. Изваждам семчестата им част през отвора с чаена лъжичка. Поръсвам вътрешността на доматите със сол и пипер. Отделям жълтъците на яйцата и слагам по един в домат. Белтъците разбърквам със заквасената сметана и настъргания кашкавал, подправям ги с малко сол и сипвам сместа в доматите.
В малка тавичка запържвам шунката и лука в зехтина до златистокафяво, добавям виното, подреждам отгоре доматите и пека в предварително затоплена на 180 градуса фурна за около 10-15 мин.
Сервирам по два домата в порция, поръсени с лука и шунката от тавичката и магданоз.

Една порция съдържа: калории: 453

  • белтъчини: 24 г
  • мазнини: 34 г
  • въглехидрати: 6 г



    • Facebook
    • Twitter
    • Зарче
    • Email
    • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

      Дарение
      Плащането се осъществява чрез ePay.bg

    Прочетете и това

    Рамекен от Швейцария

    21 авг 1999, 1872 прочитания

    “Волво” С 70 - кабриолет с каска

    21 авг 1999, 2001 прочитания

    24 часа 7 дни
     
    Капитал

    Абонирайте се и получавате повече

    Капитал
    • Допълнителни издания
    • Остъпки за участие в събития
    • Ваучер за реклама
    Още от "СВОБОДНО ВРЕМЕ" Затваряне
    Неприятно, но факт - на буксир

    Още от Капитал
    Глътка надежда за БНР

    Изненадващо медийният регулатор реши да даде шанс на Андон Балтаков, който има опит в доказани медийни компании като "Асошиейтед прес" и CNN.

    Пътеводител на кандидат-програмиста

    Какво е добре да се знае за академиите, които предлагат подобни обучения

    Защо си отиват експертите

    Отстраняването на неудобните и неадекватните партийни назначения подменя функцията на държавната администрация

    Грета Тунберг и пророците на климатичния апокалипсис

    Световният икономически форум в Давос отново показа пропастта между думи и дела в областта на борбата с глобалното затопляне

    Берлинска ръченица

    Електронният артист Стефан Голдман за новаторския си поглед към музиката и защо винаги ще имаме нужда от човека в технологията

    Ален де Ботон, писател, философ, основател на The School of Life: Ние сме любов и мрак

    Ботон за емоционалната интелигентност, стоицизма и деструктивното в човешкия вид пред "Капитал"

    X Остават ви 0 свободни статии
    0 / 10