Обратна връзка

   ©  Надежда Чипева
   ©  Надежда Чипева

Не разбирам защо накараха бизнеса да мине през цялото нещо. Може би не го комуникираха правилно. Изведнъж поставиха някакъв срок до 31 декември, а след това го промениха до 15 февруари.

Това, което ме радваше в случая беше, че може с електронен подпис да се подаде такова заявление. Регистрирах се на сайта, но доста трудно се оправих. Попълних си формулярите и стигнахме до мястото с електронен подпис. Там подписът не заработи по някаква причина и аз реших, че може би е заради браузера. Реших да го сменя, но се оказа, че нямам user namе, т. е. това не е името на фирмата или електронната поща, която съм оставил. Така не можах да вляза отново в тази системата. Заради това реших да се обадя по телефона. Те имат един телефон, който никой не вдига. Там има записано съобщение, което казва, че всички наши оператори са заети и трябва да се изчака. Пробвах около 5-6 пъти и никой не ми вдигна. Направих експеримент и пробвах в 23 ч. да се обадя, но съобщението беше абсолютно същото. Това ме води на мисълта, че вероятно никой не го вдига този телефон. Написах им писмо по електронната поща, но нямам никакъв отговор от комисията.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


5 коментара
 • 1
  Avatar :-(
  7

  http://yphalachev.blogspot.com/2009/12/blog-post_9166.html
  Основните условия за развитието на корупцията у нас са: -Концентрация на власт у хора, които не са пряко отговорни пред обществото-Големи по размер обществени средства, използвани за даден проект.-Наличие на затворени клики и мрежи от "наши хора"-Слабо правораздаване и абсолютна липса на справедливост.-Ограничение на свобода на словото или свобода на печата(дори и чрез автоцензура)-Нископлатени държавни служители-Липса на гражданско общество.
  У нас корупцията, е достигнала най-високите си нива , докато наказуемостта за явлението като че намалява. Характеристиките на процеса говорят за страна, засегната тежко и от политическа корупция. Корупцията отново е основен проблем за българите, след като успя да изпревари дори безработицата и бедността във време на криза.
  Освен че съвпадат напълно с непрестанните критики от страна на европейските партньори на България, констатациите илюстрират тенденцията на постоянно влошаване на ситуацията с корупционните практики и все по-видимата липса на воля и капацитет в законодателната, и нежеланието на съдебната власт(сама затънала в може би най-тежката корупция) за ограничаване на явлението.

 • 2
  Avatar :-|
  Al Bundi

  Моля ви КАПИТАЛ,
  пуснете дикусия за електронният регистър. НЯМА ВРЕМЕ

 • Филип Харманджиев

  Програмата на комисията не допуска подписване с личен е-подпис. Дава съобщение, че Булстатът на компанията не съвпада с този в е-подписа. (Което е ясно защо - в личния ми подпис е ЕГН-то ми.)
  Много интересно, обаче, че в програмите на НАП може да се подписва с лични подписи. Аз подписвам за ПЕТ компании с ЕДИН подпис.
  Комисията явно иска да ме принуди да си купя 5 подписа, по един за всяка компания и да ходя с един сноп е-подписи на колана.
  Почва да ми се прояснява, защо е цялата акция на комисията.

 • 4
  Avatar :-|
  Защитчо

  Хора, това че една система върви или не изобщо не означава, че идеята й да съществува е лоша. С появата и развитието на електронните системи, обработката и съхранението на чувствителни данни започва все повече да притеснява хората, които осъзнават мощта на такива системи. Идеята не е на България, а инициативата идва от Съвета на Европа (www.coe.int/dataprotection).

  Проблемите с телефоните и писмата сигурно са свързани с капацитета на КЗЛД. Не ми се вярва в някоя публична администрацията да работят официално след 7.30 ч., така че съобщението по телефона ще е просто някаква автоматика. Не искам да коментирам сроковете, защото от въвеждането на информационната система, наплива е голям и чисто физически няма как всички да се регистрират за 2-3 месеца. Аз намерих това:

  Брой постъпили по електронен път заявления за регистрация на АЛД за периода 01.09.2009 г. – 05.02.2010 г.:
  http://www.cpdp.bg/?p=element&aid=250

 • 5
  goblenka avatar :-|
  goblenka

  В отговор на кометар 1. Абсолютно съм съгласна, че има струпване на власт в ръцете на малка група хора и те безпроблемно я осребряват.Лошото е, че това е повсеместно и касае всяка сфера, всеки детайл от битието ни. Затова и не се усещаме сигурни за момента, камо ли за някакво бъдеще. Ако има сила, която да приведе в действие съществуващите лостове за контрол, то тя трябва спешно да се задейства! Никак не е зле да се създадат и нови, по-ефективни и най-важното, да се възбуди воля за действие у всеки: персонално, институционално, общественно...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал