Искахме го, мислехме го, но не можем

Венета Шопова, председател на Комисията за защита на личните данни
Венета Шопова, председател на Комисията за защита на личните данни    ©  Надежда Чипева
Венета Шопова, председател на Комисията за защита на личните данни
Венета Шопова, председател на Комисията за защита на личните данни    ©  Надежда Чипева

За проблема и опашките пред комисията сигнализираха читатели в Dnevnik.bg/LIVE. На 15 февруари изтича срокът, в който над един милион фирми трябва да актуализират данните в регистрите на комисията. Екип на "Капитал" посети сградата на комисията, чиито вход беше задръстен от чакащи хора. Веднага след като стана известно, че са пристигнали журналисти, от комисията изпратиха допълнително служители, които да обслужват фирмите. Вследствие на това чакащите намаляха наполовина.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


22 коментара
 • 1
  Avatar :-|
  ПодписНИК

  А за к'во ги имаме тези е-подписи ??? Според закона, те не могат да ни откажат прием на документи, подписани с е-подпис!!!

  Що за своеволия ???

 • 2
  Avatar :-?
  7

  Когато една държава е възприемана като корумпирана, това се отразява зле най-вече на хората и на бизнеса, и то мнoго по-тежко от всякакви дипломатически или политически критики. Просто защото инвеститорите бягат колкото е възможно по-далеч.
  http://yphalachev.blogspot.com/2009/12/blog-post_9166.html

 • 3
  Avatar :-|
  Частник

  От нашите управници и чеп за зеле не става! Колкото по-малко разчитаме на тях, толкова по-малко ядове ще си имаме. Имат една полиция, армия, пътища и правосъдие да оправят - насраха се като за световно! Но не взеха да си изметат гумната, а обратното - вмениха си нови и нови начинания, като този никому непотребен регистър. ЕТ Бай Пешо бояджията, който не може да чете и пише, ще трябва да си вади електронен подпис, да си взима специално счетоводители и да виси на поредната опашка, защото случайно да не издаде личната карта на общия си работник. Хахахахаахаххахаха! Нашите управляващи са алчни до малоумие! Няма да назначат някой роднина и да краднат някой лев тихо и мирно, както правят гърците или италианците, а ще мислят ден и нощ и накря ще измътят такова малоумие, което да обърне държавата и фирмие с хастара навънка!

 • 4
  boby1945 avatar :-P
  boby1945

  "Ако имате идеи, които да предложим ....." имаме, предлагаме, разстреляйте комисията цялата... и ще мирне света.... до следващата комисия :-))

 • 5
  Avatar :-|
  Митко

  Има правописни грешки. Непростимо за "Капитал"...

 • 6
  Avatar :-|
  Mюнхен

  Боби, отговорът на твоето предложение ще прилича на завършека на филма "Мюнхен", когато Ефраим обясняваше на Авнер, да не си мисли че е единствен, защото Мосад е създал още безброй групи като неговата, които работят паралелно по цял свят. И Шопова ще ти потвърди, че не е само нейната комисия. По парламентарни кабинети, комисии и най-вече по лоби баровете на Радисън и Хилтън, в други луксозни заведения и т.н. хиляди депутати и чиновници подготвят следващото отчайващо малоумие, от което народонаселението да вие на умряло. Само до лятната ваканция трябва да се гласуват 77 нови закона, повечето от които ще родят със себе си поредната декларация, регистър, анкетна карта, лиценз и сертификат, които ще се издават от поредната агенция, комисия или професионална камара, а в камарата ще служат всички възможни роднини и партийни побратими на съответния депутатин. Впрочем "гласуват" ли казах, защото в разговорите между себе си политиците употребяват изрази като "изтипосам", "бримчим" и "бацим". "Батка, директно ти бацам Закон за камарата на музикантите, 50 авера ги имам назначени от воле. И ти си там бате, яко лицензи ще издаваш за притежание на акустични инструменти. После на колегата му бримичим неговия закон да сме фитка и двамта". В провинцията трудно се живее, а в София все ще се намери място за още 10-20 хиляди чиновнически бюра. Работа също ще им отворим :-)

 • 7
  Avatar :-|
  xxl

  Има просто правило:като мацето на снимката не може да се справи с темата,други ще се справят!За нас нейната липса няма да е никаква трагедия.
  И не и се вярвало,че телефоните и нощем дават заето-като че ли на нас ни е кеф да ги тарсим и да се гъбаркаме с дамата,за да и намираме работа.Та,извод:вземи си парцалките от закачалката и се махай,мадам Шопова!!!

 • 8
  Avatar :-|
  Милев

  Защо въобще е необходима такава регистрация?
  Има си закони и те трява да се спазват със , или без регистрация. Незнанието на закон не е оправдателна причина.
  Ползата от регистрацията ще е точно нулева, като се изключат заплатките на адмистрацията.
  Аман от гупости!

 • 9
  Avatar :-|
  данъкоплатец

  Вижте и мутрата на тази- мазен чиновник.Въобще не й пука.Аз затова и не подавам нищо.Нито по пощата , нито на място.Какво да прави една фирма от варна например.

 • 10
  Avatar :-(
  Al Bundi

  както си замина шефката не електронният регистър,
  така и тази персона Венета Шопова, да бъде така добра и да си тръгне сама


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал