Малко разяснения

По повод сигналите на читатели на "Капитал" за проблеми с електронния подпис при регистрацията и актуализацията на данните на операторите на лични данни, днес от Комисията за защита на личните данни дадоха малко разяснения.

1. Проблем с подписването с личен електронен подпис.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


10 коментара
 • 1
  Avatar :-|
  Oще по-важен въпрос

  Кое от двете е вярно:

  Регистрацията е задължителна за:

  Капитал: фирми с личен състав от над 15 служители

  Чиновник от комисията (каза ми го лично): "И един служител да имате, ще се редите като хаджии на опашката!"

 • 2
  Avatar :-|
  SATANAILOFF

  Egatii i dyrjavata!

 • 3
  Avatar :-|
  Vesso

  Като оставиш настрана физиономията и погледа на шефката на тази комисия/а те за съжаление много "говорят/, и прочетеш интервюто с нея. Просто ти е мило да си данъкоплатец. На предишните шефове на тази комисия платихме двете луксозни БМВ-та. Сега тази упражнява върху нас управленческото си безсилие. Преди да подгониш хиляди хора, не трябва ли да проиграеш процеса за да видиш става ли, или не става ли. Най-лесно "ще глобявам". Един счетоводител бил с документи на 200 фирми. Тя какво искаше, вместо него да се изтъпанчат 200 управители на фирми ли??? Не знам кой е поставил тази дама там, но знам, че трябва да си я прибере.

 • 4
  Avatar :-|
  ubuntu

  едубунту рулзззззззззззз

  Дянков и Борисов!

  Ако сте изстински българи ще предприемете мерки държавната администрация да мине на ЛИНУКС! Спрете кражбата на пари от данъкоплатците!

  В противен случай ще Ви обявим за ЕНИЧАРИ!

 • 5
  panayot_angarev avatar :-|
  Панайот Ангарев

  До коментар [#1] от "Oще по-важен въпрос":

  Основание чл.46 от Правилника за дейността на комисията:
  Комисията може да освободи от задължение за регистрация администратори на лични данни, които отговарят най-малко на един от следните критерии:
  1. Когато администраторът обработва лични данни със съгласието на физическото лице за срок не по-дълъг от шест месеца;
  2. Когато данните се обработват в публични регистри на основата на закони, които осигуряват реда за достъп и мерките за защита;
  3. Когато администраторът обработва данни, свързани с трудови или членствени правоотношения, и броят на лицата, за които се обработват данните, са не повече от 15.
  Освобождаването от задължение за регистрация се извършва по молба от администратора на лични данни, подадена по образец, утвърден от КЗЛД.
  Комисията се произнася с решение не по-късно от 14 дни от постъпване на молбата.
  Регистърът с администраторите на лични данни, освободени от задължение за регистрация, се публикува в интернет страницата на Комисията.

 • 6
  Avatar :-|
  Обръщение към Комисията

  Уважаеми дами и господа,
  Във връзка с настъпващия не задължителен, а препоръчителен срок -15.02.2010г. за подаване на заявления, бих искала да Ви задам следните няколко въпроса:
  1. Защо служителка ми казва по телефона: "Това, че съм дошла по-рано на работа и че съм ви вдигнала телефона, не значи , че трябва да ви отговарям!"
  2. Защо прекалено дълго време чакахме това разяснение за подаване заявление с електронен подпис? Защо сайта и формулярите Ви не са направени интуитивни и лесни за попълване, а напротив- объркващи и без разяснения?
  3. Какъв е редът и начинът за отключване на вече записани и въведени данни на дадена фирма, за да могат да бъдат направени корекции? Не само , че не си вдигате телефоните, ами не ни отговаряте и на запитванията на електронната Ви поща във връзка с отключване на данните!
  С уважение: Ваша почитателка и съвестна законоизпълнителка- упълномощена от десетки фирми, кандидатстваща за великомъченик .

 • 7
  Avatar :-|
  Аз

  До коментар [#1] от "Oще по-важен въпрос":

  Ако имате един служител ще се редите на опашката за да се освободите от регистрация, не за да се регистрирате като администратор на лични данни:)

 • 8
  Avatar :-|
  Oще по-важен въпрос

  Благодаря на г-дата Ангарев и Аз за отговора. Като го чух, в ушите ми се завъртя онази реклама за мобилния интернет на Мтел "Сега ще попълним една молбичка, после ще се наредим на една опашчица.....". Дупка не знам дали ще пробиват, но ще се ходи още веднъж за отговор на молбичката. Апропо, нали вече данъкоплатецът нямаше да се моли на бюрократина, че го храни с данъците си? Нали трябаше да се казва "заявление"?

 • 9
  Avatar :-|
  Oще по-важен въпрос

  чух = прочетох, искам да кажа! така е, като правиш счетоводството на 19 фирми едновременно ;-)

 • 10
  Avatar :-|
  Свидетел

  Точно когато го правиха закона, инициаторите се бяха събрали в едно известно столично заведениеблизо до парламента. Един от тях, порядъчно почерпен, накрая се качи се на масата, раздра си ризата и изкрещя "Имаме 7,6 милиона скота и те са нашииии! Че ги с спукаме от опашки тея изроди!". Цялото заведени се обърна към него. Едва сега разбирам, какво е имал предвид! Мръсници!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал