Проблемите с комисията за личните данни продължават

Венета Шопова
Венета Шопова    ©  Надежда Чипева
Венета Шопова
Венета Шопова    ©  Надежда Чипева

Въпреки уверенията на председателят на комисията за защита на личните данни Венета Шопова, че личният електронен подпис може да се използва при подаване на данни за регистрация и актуализация на администраторите на лични данни, читатели алармираха, че това не е възможно.

Във вторник, отново след читателски сигнал, попитахме Шопова за проблем с личния електронен подпис на собственик на няколко дружества. При попълване на формуляра в системата за електронна регистрация на администраторите на лични данни (еРАЛД) е излязло съобщение, че има разминаване между ЕГН-то в личния подпис и БУЛСТАТ-а на компаниите.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


10 коментара
 • 1
  Avatar :-|
  УЕП

  И аз потвърждавам горния сигнал. Адвокат съм и подавам заявленията като упълномощено лице. Но като тръгвам да подписвам, получавам съобщения или че БУЛСТАТ и ЕГН не съвпадат, или че това не е УЕП. Е, как да не е като Търговският регистър го разпознава като такъв?

 • 2
  Avatar :-P
  Новина
 • 3
  Avatar :-|
  SATANAILOFF

  Поредната българска порнография е факт! Едно голямо безсмислие! Плод на болни некадърни мозъци! От4итащи само дейност! Малки 4иновни4ески души4ки риещи в торта си само и само да лапат заплатка от нашите данъци! За какво Ви е вси4ко това психопати!?

 • 4
  Avatar :-|
  Vesso

  Че дейността на тази комисия е напълно безсмислена, е мое мнение. Покрай хубавите работи и това ни е наложено от ЕС, воден от манията за защита на личните данни. Преди години ни наредиха на опашки и прибраха подадените от нас документи в найлонови чували. После се оказа, че резултатът от дейността на тази комисия са две луксозни БМВ-та за сметка на данъкоплатците. Сега гореспоменатата госпожа решава да отчете дейност, като задължава данъкоплатците в съкратен срок да й свършат работата, която години не е вършена, а са харчени държавни пари. При това не си мърда пръста/под въпрос е дали иска, или въобще може/това да бъде направено по грамотен начин, както БНБ отдавна го прави, а сега и НАП. Всяка година хората са тормозени от управленски неграмотни държавни служители, първо бе от НАП, после от Агенцията по вписвания, тази година от КЗЛД. Искам държавния чиновник да получава заплати като в частния сектор и да носи отговорност за което върши. А тази дама който я е назначил да си я прибере. Но моля Ви да е по-скоро. Да не говорим, че след такова "изпълнение" сама трябва да си подаде оставката. Но като я слушам, едва ли.

 • 5
  Avatar :-|
  ЕТ

  Защо като съм ЕТ и името ми задължително се изписва в името на фирмата, не мога да подам данните си в КЗЛД с личният си елетронен подпис, а трябва да се редя на опашка с часове, или да дам 5лв. за нотариална заверка и 1 лв. за пощенски разходи, за разходките до нотариуса и пощата и отделеното време за това да не говоря. Със същият подпис нося пълна отговорност за подадената от мен информация за данъците и осигуровките на клиентите ми. В двадесет и първи век сме. ако някой е пропуснал да го разбере.

 • потърпевш

  И най-интересното в случая е, че беше препоръчително да се направи регистрацията по електронен път.
  Добре е, първо да си преценят възможностите и след това да правят процедурите. Тази си беше продъдена отвсякъде...
  При наличието на УЕП, трябваше да изгубя половин ден в ходене по нотариуси и пощи, но вече бях на хорото!
  Благодаря на ръководството на комисията за улеснението, спестеното време и пари!

 • 7
  Avatar :-|
  чиновник

  Оставете я на мира тая Венета Шопова - да не би да е отишла на държавна работа да работи?!

 • камбанка

  На мен това "упражнение" ми костваше чакане при нотариус - 2 часа, 18 лева за заверка на документите, ходене до пощата ... А представям си какво стълпотворение от хора и нерви е в КЗЛД. Ох ..... :(

 • 9
  Avatar :-|
  Инсайдер

  Хора, не се нагаждайте към това малоумие. Никакви адвокати, никакви Бойкотирайте!

  Само да ви кажа, че за националната статистика 10 години подред пускам празен плик. Това го правя, откакто видях чувалите с писма в сградата на Волов и разбрах, че ги дават на портиерите да си топлят с хартията вътре зимно време вилите. Никога няма да ме глобят, защото я са казали А, я аз съм казал цялата азбука!

  Тук работата е същата и по-зле!

 • 10
  Avatar :-|
  ЗЕДЕПчо

  До коментар [#5] от "ЕТ":

  Питай ЗЕДЕП (Общият проблем):
  http://internetreklama.com/bulgaria/esignature/zedep-2/


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал