🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Икономика 2.0: Кръгов подход към устойчивата въглеродна неутралност

Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Николай Михайлов е мениджър в PwC с над 10-годишен опит в областта на устойчивото развитие. През последните години години пряко подпомага Европейската комисия (DG ENV) при разработването на ефективни политики за кръгова икономика и управление на отпадъците. Паралелно Николай се ангажира с български и международни компании, които са готови да произвеждат и предлагат доказано рентабилни и устойчиви продукти и услуги.

Статията е част от медийното партньорство между "Капитал" и консултантската компания PwC в организираното от компанията второ издание на конкурса ESG Awards, който ще отличи български компании с устойчиви практики. Крайният срок за кандидатстване е удължен до 10 септември 2023 г., а всичко за конкурса можете да научите тук.

Само допреди десетина години понятието "кръгова икономика" се обсъждаше предимно в академичните среди и търпеливо чакаше своето място под слънцето. В Европа това се случи през 2015 година, когато Европейската комисия обяви първия "План за действие на ЕС за кръговата икономика". През 2020 г. беше приет и втори такъв план, който беше тясно свързан с една от трите ключови цели на европейската Зелена сделка до 2050 г., а именно "икономически растеж, който не е обвързан с използването на първични суровини". Говоренето за кръгова икономика достигна своя апогей.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар